Obeziteye karşı topyekun savaş

Kütahya'da obezite okulu açıldı. Dr. Mithat Ekici, "Bilinçli zayıflamak ve “obeziteye dur” demek isteyenleri hastanemize bekliyorum" dedi.

Obeziteye karşı topyekun savaş
Kütahya Kamu Hastaneleri, obeziteye karşı savaş açtı. Bu doğrultuda Kütahya'da obezite eğitim okulu açıldı. Uzman Hekimlerin, diyetisyenlerin ve fizyoterapistlerin görev aldığı okul şimdi de Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açıldı.
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, yaptığı açıklamada, "Hekim ve uzman personeller nezaretinde spor yaparak ve sağlıklı beslenerek zayıflamak isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Günümüzde herkesin bir diyet programının olduğu, uzman tavsiyesi gibi lanse edilen ve son derece bilgi kirliliğinin olduğu bir gerçektir. Gerek obezite, gerek bilinçsiz zayıflama yöntemleri ciddi riskler ve sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Dünyada açlıktan ölen insan sayısından fazla obezite kaynaklı hastalıklardan ölen insan var. Obezite çağımızın en önemli sağlık sorunlarındandır." dedi.

OBEZİTE HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARMAKTA
Obezitenin çoğu hastalığa davetiye çıkardığı gibi, mevcut hastalıkların olumsuz etkilerini de artırdığını ifade eden Ekici, şu bilgileri verdi:
"Gerek yaşam kalitesi ve gerekse sağlıklı nesiller için obezite ile mücadele etmeliyiz. Hastanemizde açılan obezite okuluna tüm halkımızı davet ediyorum. Burada sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konusunda uzman hekimlerimizin, diyetisyenlerimizin ve fizyoterapistlerimizin eşliğinde kurslarını tamamlasınlar. Bilimselliği bilinmeyen veya kişiye özgü olmayan diyet programlarına aldanarak sağlıklarını riske atmasınlar. Ben özellikle diyet değil de, porsiyonların küçültülmesini, yavaş ve az yemek yenmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Obezite okulunu fiziksel aktivite ile destekleyen hastanede birde fiziksel aktivite ve egzersiz salonu oluşturuldu. Egzersiz ve hareketler için salona çok sayıda spor malzemesi temin edildi. Hastaların yanısıra kursiyerlerin ve hastane personelinin de yararlanacağı salon hizmete girdi. Salonda görevli personeller eşliğinde egzersiz çalışmaları yapılacak. Bilinçli zayıflamak ve “obeziteye dur” demek isteyenleri hastanemize bekliyorum. Okulumuzun insanlara faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 12:35

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52