Malatya'da gıda ve tarım fuarı açıldı

Malatya'da bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı" açıldı.

Malatya'da gıda ve tarım fuarı açıldı
Mişmişpark Fuar Alanı'nda yapılan açılış törenine Vali Doç. Dr. Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra Bosna Hersek Büyükelçisi Diagoljub Ljepoga, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, tarım sektöründe faaliyet gösteren firma yöneticileri katıldı. Türkiye'nin değişik kentlerinden katılımın olduğu ve yoğun ilgi gösterilen 6. Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı açılışı öncesinde Malatya Belediyesi Kültür AŞ Mehter Takımı bir gösteri yaptı. Daha sonra Malatya Belediyesi Esenlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi ile Adıyaman Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunu gösterileri sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya ve bölge için büyük önemi bulunan fuarın gerçekleştirilmesinden dolayı emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek, fuarın hayırlı olmasını diledi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Tarım Fuarı'nın kendi organizasyonları olduğunu ancak, destek veren bütün kurum ve kuruluşlara özellikle teşekkür ettiğini söyledi.
Başkan Çakır, Malatya Belediyesi olarak şehircilik açısından zaruri yatırım ve hizmetleri yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ancak ortaya konulan hedefe ulaşmak açısından bunun yeterli olmadığını belirtti.
Şehrin ekonomisi ile tarımının gelişmesinin önemine işaret eden Çakır, şöyle devam etti: "Mutlaka eğitimin, sağlığın gelişmesi gerekiyor. Bunları tek başımıza değil, bir organizasyon içerisinde yürütmemiz, Malatya'nın bu potansiyelini çok iyi tanıtmamız, her alanda başarılı organizasyonlar yapmamız gerekiyor. Malatya'da tarımı kayısı ile sınırlamak Malatya'ya yapılacak en büyük kötülüktür. Fuardaki amacımız, tarımda gelişmiş olan yeni teknolojileri çiftçilerimizle buluşturmaktır. Verim açısından ülkemizi Avrupa ile kıyasladığımızda yapmamız gereken çok iş var. Sadece çiftçilerimizi teknoloji ile buluşturmak değil, aynı zamanda akademisyenlerle, Tarım İl Müdürlüğümüzün verdiği birçok desteklerle, çiftçimizi eğitmek de öncelikli hedeflerimizden birisidir."
Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı da düzenlenen organizasyonlar ile Malatya'nın bir fuarlar kenti haline gelmeye başladığını ve bu konudaki gayretlerinin sürdüğünü belirtti.
Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Malatya'da özellikle son yıllarda yaşanan gelişmelere paralel olarak her alanda ciddi bir gelişme görüldüğünü kaydetti.
Kara, hava ve demiryolu ulaşım ağı içerisinde bulunmasının Malatya'yı daha da önemli bir il haline getirdiğine değinen Aygül, "Sanayide büyük gelişme göstermekle birlikte tarımın da büyük önem taşıdığı Malatya'da kayısının yanı sıra diğer yerel ürünler de mevcuttur. Bakanlığımızın destekleri ile Malatya'da tarımsal yatırımlar büyük bir ivme kazanmıştır." ifadelerini kullandı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir de kayısı başta olmak üzere tarımsal alanda zengin bir deseni içinde barındıran Malatya'nın bölgesinde çekim merkezi durumunda olduğunu anlattı.
Konuşmaların ardından, 3 gün sürecek fuarın açılış kurdelesi Vali Ulvi Saran ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52