Yerel perakendenin zirvesi yarın başlıyor

‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonunun dördüncüsü yarın Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor…

Yerel perakendenin zirvesi yarın başlıyor
Gıdavitrini - ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonu birbirinden ünlü ve önemli konuşmacıları ağırlıyor. Thinkers 50 Listesi’nde dünyanın en etkili 10 iş düşünürü arasında yer alan W. Chan Kim’in ‘Mavi Okyanus Stratejisi’ni anlatacağı etkinlikte Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı İzzet Karaca’dan Perakende Profesyoneli Servet Topaloğlu’na, Value Partners’da Direktör Marco Ferrara’dan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na kadar iş dünyasından önemli isimler yer alıyor. Türkiye’nin perakende liderlerini bir araya getiren 2 günlük ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonu başlıyor. Yerel Zincirler Buluşuyor 2012, ‘Kurumsal Yönetim’ ana teması ve ‘Yerel Birliktelikten, Küresel Markaya’ sloganıyla 25-26 Nisan 2012 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor.
Coca Cola, Eczacıbaşı, Evyap, Unilever, Ülker ve Sütaş’ın ana sponsorluğu, Hayat’ın ‘Perakendenin Hayatı’ sponsorluğunda düzenlenen organizasyonun açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehti Eker’in de katılması planlanıyor.
W. Chan Kim konuşmacı olacak
Fuar ve konferans bölümünden oluşacak iki günlük etkinliğin ana konuşmacısı Thinkers 50 listelerinde dünyanın en etkili ilk 10 iş düşünürü arasında yer alan Uluslararası Yönetim Stratejisi Profesörü W. Chan Kim olacak. INSEAD’da Boston Consulting Group Bruce D. Henderson Kürsüsü Strateji ve Uluslararası Yönetim Profesörü, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu üyesi, Avrupa Birliği’nin de danışmanı olan W. Chan Kim rekabete bakış açısını değiştiren ‘Mavi Okyanus Stratejisi’ni anlatmak üzere YZB’de yer alacak.
YZB 2012 konusunda uzman çok sayıda konuşmacıyı ağırlayacak
‘Kurumsal Yönetim’ temalı organizasyonda başarılı işlere imza atmış birçok işadamı ve akademisyen de konuşmacılar arasında yer alıyor. ‘YZB 2012’nin birinci gününde; Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı İzzet Karaca ‘Türk Perakendeciler Küresel Marka Olma Yolunda’, Perakende Profesyoneli Servet Topaloğlu ‘İş Modeli İnovasyonu’, Value Partners’da Direktör Marco Ferrara ‘Yeni Nesil Kooperatif Perakendeciliği’, Akademisyen Yılmaz Pekmezcan ‘Türkiye Perakende Sektörü Aile Şirketleri Araştırması’ konuları ile yer alacak. Aile Şirketleri Danışmanı ve yazar Dr. İlhami Fındıkçı ile Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ‘Aile Şirketlerinde, Kurumsal Yönetim’ konusunu işleyecekler.
İkinci günde de etkili konuşmacılar yer alacak
Kadir Çöpdemir’in şovu ile başlayacak ikinci günün birinci oturumunda; Üçge Yönetim Kurulu Başkan Vekili Okan Aras’ın moderatörlüğünde Hakmar Yönetim Kurulu Üyesi İsa Albayrak, Altunbilekler Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Altunbilek, Hadim İcra Kurulu Üyesi Mustafa Gürel ve Biçen Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Biçen ‘Yerel Zincirlerde Kullanılan Başarılı Bilişim Uygulamaları ve Çözüm Önerileri’ konusunu tartışacak. Ekonomist, TV yorumcusu ve Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kerem Alkin ‘Türkiye ve Dünya Ekonomisinin Geleceği ve Perakende Sektörü’ konusu ile ilgili fikirlerini paylaşacaklar.
‘İnovasyon’ konusu ile Yıldız Holding Global Inovasyon ve Ar-Ge Grup Başkanı Bilal Moussa Kaafarani, ‘Alış Veriş Davranışlarındaki Değişim’ konusu ile Nielsen Tüketici Araştırmaları Direktörü Bahadır Tomaç ve ‘Marka, Hatırda Kalıcılık, Bilinçaltı Mesajlar’ konusu ile Akademisyen, Oyuncu ve Sihirbaz Kubilay Tunçer ikinci günde yer alan diğer konuşmacılar olacak. Etkinlik, Tolga Çevik’in tek kişilik gösterisi ile sona erecek.
‘YZB 2012’de ihracat boyutuyla da sektörde açılım sağlanacak’
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, bu sene dördüncüsü düzenlenen ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonunun geçen yıllardaki organizasyonlardan üç noktada ayrışacağını belirtti.
Aygün, “YZB 2012 bu yıl önemli bir ticari platform olacak. Bu amaçla fuar alanını genişletiyor ve alanın yanında kuracağımız büyük prefabrik bir çadıra alıyoruz. Böylece konferans ve fuar alanı olarak iki mekandan söz edebileceğiz. Bu sene etkinliğimize, daha fazla talebin olacağını düşünüyoruz” dedi.
Aygün; bu seneyi geçtiğimiz yıllardan farklı kılan unsurlardan birinin de etkinlikte yabancı katılımcılarının varlığının olacağını belirtti. Aygün; “Özellikle yakın coğrafyadan hem nitelik hem nicelik açısından çok sayıda katılım bekliyoruz. Komşu ülkelerden iş adamları da fuar ve konferansımızı izleyecekler. Bu da etkinliğin önemini artıracak. Organizasyon; yerelden çıkıp global hale gelecek, komşu ülkelerden potansiyel zincir market sahiplerinin gelmesi ve ihracat boyutuyla da perakende sektöründe açılım sağlanacak” diye konuştu.
‘Türkiye’nin en büyük organize perakende aktörüyüz’
Yıllık ortalama yüzde 20 büyüme oranı, 14 Milyar TL ciro ve yüzde 30’u aşan pazar payı ile Türkiye’nin en büyük organize perakende aktörü olduklarını ifade eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, “Kalıcı rekabet üstünlüğüne giden yolda sürdürülebilir büyüme için şimdi kurumsallaşmanın tam zamanı. YZB ile yerel zincirlerle, onlara ürün ve hizmet sunan markaların ilişkilerinin güçlendirilmesi, yerel zincirlerin sorunlarının ortaya konması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedefliyoruz. Anadolu’da 13 bölge derneği PERDER’ler ve federasyonun alt komisyonlarının yoğun çalışmaları ile bu yıl çok daha iddialı olacak” dedi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52