Uyum'lu alışveriş Çorlu’da

Uyum Gıda, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde açtığı 44’üncü mağazası ile yerellikten ulusallığa doğru da ilk adımını attı. Uyum’un bundan sonraki hedefi Edirne, İzmit, Adapazarı ve Bursa’da mağaza açmak.

Uyum'lu alışveriş Çorlu’da
Uyum Gıda AŞ, mağaza sayısını 44’e çıkardı. Uyum’un Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki yeni mağazası, Kazımiye Mahallesi’ndeki Emlak Konutları’nda hizmete girdi. Uyum, 1.954 metrekare satış alanına sahip Çorlu mağazasında 49 kişiye de iş olanağı sağladı. Çorlu mağazası, Uyum’un İstanbul dışındaki ilk mağazası oldu. Tekirdağ-Çorlu mağazası ile yerellikten ulusallığa doğru ilk adımını atan Uyum’un İstanbul dışındaki yeni hedefleri ise Edirne, İzmit, Adapazarı ve Bursa. Yüzde 100 büyüme hedefiyle yola çıktı

Uyum Gıda, hisselerinin yüzde 30’unu, ‘2011 yılında yüzde yüz büyüme’ hedefiyle, Kasım 2010’da halka arz etmiş, halka arzdan gelen 52,5 milyon TL tutarındaki kaynağın tamamı ile de yeni mağazalar açacağını duyurmuştu. Halka arz tarihinde 33 mağazası ve bu mağazalarda 23 bin metrekare satış alanı bulunan Uyum Gıda, Çorlu ile birlikte mağaza sayısını 44’e, satış alanı büyüklüğünü de 31 bin 554 metrekareye çıkardı.

İstanbul’un ve İMKB’nin ‘genç’ market zinciri

Hızlı tüketim ürünleri perakende ticareti sektörünün, merkezi İstanbul’da bulunan genç ve modern market zinciri Uyum Gıda AŞ, 1998 yılında kuruldu. Sonuncusu ile birlikte 44 mağazasında ve üç adet üretim ve paketleme tesisinde, bin 300’ün üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteren Uyum Gıda AŞ’den ayda 1 milyon 500 bin tüketici alışveriş yapıyor. Uyum, halka arz edildiği tarihte de Migros, CarrefourSA, BİM ve TescoKipa’dan sonra İMKB’nin beşinci gıda ve hızlı tüketim maddeleri perakendecisi olmuştu.

Gelişen kentle uyumlu ‘site mağazacılığı’

Uyum Gıda AŞ, rakiplerinden farklı olarak ‘site mağazacılığı’ konsepti ile gelişiyor. Uyum Gıda AŞ, İstanbul’un birbiri ardına toplu konutların ve sitelerin inşa edildiği gelişim bölgelerinde büyüyor. Bir başka deyişle Uyum Gıda AŞ, İstanbul’un gelişmesi ile uyumlu bir büyüme gösteriyor. Mevcut 44 mağazasının yarısı bu bölgelerde olan Uyum, yılsonuna kadar 11 mağaza daha açarak satış alanı büyüklüğünü 46 bin metrekareye ulaştıracak. Uyum Gıda Genel Müdürü Sait Koç, “Böylelikle, halka arz sırasında verdiğimiz yüzde yüz büyüme sözünü de tutmuş olacağız” dedi. Koç, Çorlu mağazası ile ilk kez İstanbul dışına çıkmış oldukların belirterek, “Önümüzdeki yıl da Edirne, İzmit, Adapazarı ve Bursa’da mağaza açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52