Trakya'da lezzetli bir adım atıldı

Tekirdağ'da, Turizm Haftası dolayısıyla Trakya Aşçılar Derneği tarafından 1. Trakya Lezzet Şenlikleri Festivali düzenlendi.

Trakya'da lezzetli bir adım atıldı
Tekirdağ'da, Turizm Haftası dolayısıyla Trakya Aşçılar Derneği tarafından 1. Trakya Lezzet Şenlikleri Festivali düzenlendi. 

Süleymanpaşa ilçesindeki Sahil Dolgu Saha'da kurulan standlarda, Edirne tava ciğerinden Tekirdağ köftesine, peynir helvasından Hayrabolu tatlısına kadar yöresel lezzetler tanıtıldı. 

Trakya Aşçılar Derneği Başkanı Sedat Boduroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivali her yıl düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi. 

Edirne Tava Ciğeri Koruma ve Edirne'yi Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Dinar da festivale, Edirne'yi temsil etmek amacıyla katıldıklarını belirterek, "Trakyalı aşçı kardeşlerimiz bir dernek kurmuşlar burada. Derneğin ilk faaliyeti de bu bildiğim kadarıyla. Bu lezzet şenliklerine Edirne duyarsız kalamazdı. Biz de Edirne'den 2-3 arkadaş geldik buraya. Hem köftemizle geldik, hem ciğerimizle geldik" diye konuştu. 

Edirne tava ciğerinin, dünyaca tanınan bir lezzet olduğunu ifade eden Dinar, şunları kaydetti: 
"Edirne ciğeri zaten artık dünyada tanınan yöresel lezzetlerden biri. Bu festivalde o olmazsa olmazdı. Biz de Edirne esnafı olarak görevimizi yaptık. Buradaki kardeşlerimize ve Tekirdağlılara ciğer dağıtacağız bugün ama tabii ki Tekirdağ'a yetecek kadar ciğer getiremedik. 25-27 Nisan tarihlerinde 4. Uluslararası Bando ve Tava Ciğeri Festivali'ne bekliyoruz Tekirdağlıları, orada bol bol ciğer dağıtacağız." 

Festivalde, vatandaşlara tezgahlarda hazırlanan yöresel yiyecekler ikram edildi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 10:35

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52