Gemlik zeytini de 'koruma' altında

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, dünyanın en kaliteli ve en lezzetli sofra zeytininin Gemlik zeytini olduğunu söyledi.

Gemlik zeytini de 'koruma' altında

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ticaret Borsasının başlattığı ‘Gemlik Zeytini Coğrafi İşaret Tanıtım Kampanyası’nı bir adım daha öteye taşımak gerektiğine dikkat çekti.

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Acar ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında ağırlayan Yılmaz, Gemlik Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsasının ortak iş birliği ve imkânlarıyla Gemlik zeytinine hak ettiği değerin bundan sonra verilebileceğini söyledi. Gemlik Belediyesi ile Gemlik Ticaret Borsası arasındaki güzel diyalog ve iş birliğinin Gemlik zeytininin ve zeytinyağının tanıtılması aşamasında da değerlendirilmesi gerektiğini belirten Refik Yılmaz, “Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli sofra zeytini Gemlik zeytinidir. Uluslararası fuarlara tüccarımızı ve üreticilerimizi götürerek, zeytinimizi, zeytinyağımızı tanıtıp, daha yeni ve büyük pazarlar yaratabiliriz” dedi.

Hak Ettiği Değeri Bulacak

Borsa Başkanı İlhan Acar’ı ‘Gemlik Zeytini Coğrafi İşaret Tanıtım Kampanyası’ ve Gemlik zeytini tanıtım aracının Türkiye turu konusunda kutlayan Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak da üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti. İlhan Acar’da Yılmaz’a iş birliği ve ciddi önerisi nedeniyle teşekkür ederek, yurt içi ve yurt dışı fuarlarda zeytin tanıtımı için iş birliği teklifini kabul ettiklerini açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 16:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52