Urfa'da 'tirid'li Kutlu Doğum kutlaması

Şanlıurfa'da, “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında binlerce kişiye sabah namazının ardından tirit dağıtıldı.

Urfa'da 'tirid'li Kutlu Doğum kutlaması

Şanlıurfa Müftülüğünün organize ettiği ve özel bir yemek şirketi tarafından hazırlanan tirit yemeği, sabah namazının ardından Balıklıgöl yerleşkesinde Hazreti İbrahim’in makamının bulunduğu Dergah Camisi'nin yanı sıra Sanayi Camisi'nde cemaate ikram edildi.

Balıklıgöl'de, vatandaşlar, ikramın yapıldığı Dergâh Camisi'nin avlusundan tarihi kale eteğine kadar uzanan kuyruk oluşturdu. Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık da Balıklıgöl'de vatandaşlara tirit dağıttıktan sonra yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin dolu dolu yaşandığını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Kutlu Doğum Haftası'yla ilgili bu seneki temanın ''Hz Peygamber, din ve samimiyet" olduğunu hatırlatan Açık, gerçekleştirilen etkinliklerle kardeşliğin fiili olarak da hayata geçirildiğini ifade etti. Tiritin Şanlıurfa ile özdeşleşen bir yemek olduğunu anımsatan Açık, şöyle devam etti: "Tirit yapımı gerçekten zor olan bir yemek. Bunu 5-10 kişiye yaparsanız sıkıntı yok ama on binlerce kişiye hazırlandığında tadını tutturmak zorlaşıyor. Bu yıl özellikle kaliteli bir tirit hazırlamaya çalıştık, etini ve malzemesini bol koyduk. İnsanlarımızın yemeğin tadına varmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız da yemeğin çok lezzetli olduğunu söyledi. Ben buraya gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kutlu haftayı dolu dolu yaşamaya çalıştık emeği geçenlerden Allah razı olsun." Vatandaşlar da yemeğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yetkililer, 120 bin kişi için yapılan hazırlıklar kapsamında 8 ton et, 3 ton limon, 4 ton yoğurt, 1 ton sarımsak ve 40 bin ekmek kullanıldığını belirtti.

Eyyubiye'de de Tirit Dağıtıldı
Şanlıurfa İl Müftülüğünün yanı sırda Eyyubiye Müftülüğü de Kutlu Doğum Haftası kapsamında vatandaşlara tirit dağıttı. Eyyubiye Müftülüğünün Fatih Sultan Mehmet İlkokulunda düzenlediği etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte konuşan Eyyubiye Müftüsü Mustafa Erdem, müftülük olarak ‘Kutlu Doğum Haftası’nı dolu ve anlamlı faaliyetler yaparak geçirdiklerini söyledi. Şanlıurfa'da yaşayan her vatandaşın "tirit" yemeğini tatması gerektiğini kaydeden Erdem, bu yemeği herkese tattırmak istediklerini ifade etti. Haftanın çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edeceğini aktaran Erdem, "İnşallah Müftülüğümüz önderliğinde kendi sınırlarımız içinde bu 'tirit' yemeğini bütün hemşehrilerimize tattıracağız. 'Tirit', bilindiği gibi peygamberlerin en çok sevdiği yemeklerden biridir. Şanlıurfa da peygamberler şehri olduğundan bu yemek bizimle özdeşleşti. Bu yemeği ve geleneği tanıdığımız herkese anlatalım." dedi. Tirit yemeğinin ikram edildiği etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Abdulkadir Aksu da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 15:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52