Tarımın liderleri bu kampta yetişiyor

Türkiye genelinde yürütülen Lider Çocuk Tarım Kampı kapsamında Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 27 öğrenci ve 1 öğretmenin katılımıyla 3 gün süreli bir kamp gerçekleştirdi.

Tarımın liderleri bu kampta yetişiyor

Haber / Abdullah Türkmen
Gıdavitrini - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın talimatları ile Türkiye genelinde yürütülen "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinlikleri kapsamında, Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Giresun Namık Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden 27 öğrenci ve 1 öğretmenin katılımıyla 3 gün süreli bir kamp gerçekleştirdi.

İlkokul çağındaki çocuklarda tarımsal farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı"; Milli Tarım Projesi, güvenilir gıda üretimi, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilmesi ile bitki ve hayvan yetiştiriciliği alanlarında konu uzmanları tarafından bilgiler verildi.
Kampın ilk gününde çocuklar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında teorik bilgiler aldılar ve öğleden sonra müze gezildi. İkinci gün Tirebolu Orman Fidanlığına gidilerek, fidan dikimi yapıldı.
Kampın üçüncü gününde ise 2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından "Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle kamp uygulamasına katılan öğrencilere kırsal turizmin (eko tarım turizmi, çiftlik turizmi ve köy turizmini kapsayan) önemi konusunda bilgi vermek ve farkındalık oluşturmak için etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce görevlendirilen rehber eşliğinde Dereli Kuzalan Şelalesi ve Kulakkaya Yaylasına bir gezi düzenlendi.
Kampa katılan öğrencilere katılım belgelerinin verilmesiyle kamp sona erdi. Lider çocuklar, unutamayacakları güzel anılar ve kazandıkları yeni bilgilerle okullarına döndüler.

Ayrıca, konuyla ilgili yapılan kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencinin kompozisyon çalışmasının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderileceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52