Üretici asla mağdur edilmeyecek!

Gündemin sıcak maddesi kırmızı et üretimi ve fiyatları konusunda açıklama yapan GTH Bakanı Faruk Çelik, "Maliyetler dikkate alınacak,üretici mağduriyetlerine asla müsaade edilmeyecek" dedi.

Üretici asla mağdur edilmeyecek!


Haber / Halim Utlu
Gıdavitrini - Kesimlik hayvan ve karkas et ithalatında gümrük vergilerinin düşürülmesi konusu ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Yerli üretimin daralmasına sebep olacak ithalat uygulamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir. İthalat kaynaklı fiyat oluşumlarında, yurtiçi üretim maliyetleri dikkate alınacak ve üretici mağduriyetlerine asla müsaade edilmeyecektir." dedi.

Yetiştiricimizin endişe etmesine gerek yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kanalı ile bir açıklama yaparak, yurt dışından kesimlik hayvan ve karkas et ithalatında gümrük vergilerinin düşürülmesine ilişkin bakanlar kurulu kararının önceki gün yürürlüğe girdiğini ifade etti. 

Bu karar sonrasında, üreticileri, yetiştiricileri endişeye sevk edici bazı spekülatif değerlendirmelerin yapıldığının görüldüğünü belirten Bakan Çelik, "Hiçbir üreticimizin, yetiştiricimizin endişe etmesine gerek yoktur. Zira kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı, son Bakanlar Kurulu kararı öncesinde olduğu gibi Bakanlığımızın yetkisi ve kontrolü çerçevesinde yürütülecektir."şeklinde bilgi verdi.
Spekülatörlerle mücadele etmeye aralıksız devam edeceğiz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:
"Yerli üretimin daralmasına sebep olacak ithalat uygulamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir. İthalat kaynaklı fiyat oluşumlarında, yurtiçi üretim maliyetleri dikkate alınacak ve üretici mağduriyetlerine asla müsaade edilmeyecektir. 
Üreticilerimiz, yetiştiricilerimiz rahat olsunlar; üretmeye, ağıllarını, ahırlarını doldurmaya devam etsinler. 
Üreticilerimizi korumaya da, spekülatörlerle mücadele etmeye de aralıksız devam edeceğiz. 
Nihai hedefimiz, ülkemizin, coğrafyamızın hayvan varlığını artırarak, kendi kendine yeten bir ülke haline gelmesidir."

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 15:55

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52