Vali Celalettin Cerrah'ın büyük gayretleri sonucu yer fıstığından yapılan çeşitli Beymail ürünlerinin satışına başlanması yer fıstığı satış ağını da olumlu yönde etkiledi.
Beymail ürünleri satış merkezilerinde yerfıstığı ürünlerine gösterilen ilginin yanı sıra her gün şehrin muhtelif yerlerinde kurulan semt pazarlarındaki yer fıstığı tezgâhları da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Fıstığın kabuklu, tarladan taze çıktığında satışının üreticiye daha çok para kazandırdığını belirten Mesut Araz semt pazarlarında her gün 400 kilo yaş fıstık sattığını söyledi.
Daha düne kadar semt pazarlarında fıstığı tek başına sattığını bu gün ise dört kişinin tezgah açtığını ifade eden Araz burada yer fıstığından yapılarak satılan Beymail ürünlerinin büyük etkisi olduğunu belirtti.
Semt pazarlarında 2 ay boyunca Osmaniye yerfıstığı satışı yaptığını kaydeden Mesut Araz, "Bilindiği gibi semt pazarlarında tezgahlar vatandaşların talebine göre şekillenir. Yer fıstığını kısa süre önceleri sadece çerez olarak tükettiğimiz için üreticilerimiz fazla para kazanamıyordu. Şehrimizin en önemli tarım ürünü olan yer fıstığı şimdilerde krema, cezerye, lokum, draje gibi ürünlerde kullanılmaya başlandı. Yani kullanım alanları arttı ve artmaya devam ediyor. Bu anlamda tarladan alarak getirip pazarda satışa sunduğumuz yer fıstığına vatandaşların talebi de bizleri oldukça memnun etmektedir. Ben pazarda kilosunu 2.5 TL'den her gün 400 kilo kabuklu yaş fıstık satıyorum. Vatandaşlar çerez olarak tüketmenin yanında haşlayarak yemek için alıyor." dedi.
Satışlardan olukça memnun olduklarını kaydeden Araz semt pazarlarında yer fıstığı satış tezgahlarının sayısının her geçen gün artacağına inandığını sözlerine ekledi.
Yerfıstığı tüketimi gittikçe artıyor
Osmaniye'nin en önemli tarım ürünü olan yer fıstığının kullanım alanının artması sektörde gözle görülür bir hareketlilik oluşturdu.

YORUM EKLE
1
Yoksulluk sınırı 3 bin liraya yaklaştı
2
AB sıkı GDO politikalarını geride mi bırakıyor?
3
ABD'de kavun alarmı!
4
Süper Grup Bind Chocolate'ı satın aldı
5
BTA İDO büfelerini devraldı
6
Çukurova PERDER’de Cahit Kaplaner dönemi
7
EBK yeni franchising başvuruları alacak
8
Okul kantinlerinde tehdit devam ediyor!
9
Kahve kadınlarda depresyon riskini azaltıyor
10
Kantin yasağı Danıştay’a taşındı!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER