Tatlıcılar 'tatlı' için kapıştı

Tatlıcı ailesi şimdi de dede yadigarı tatlıcılık için kapıştı. Biri Arap Bacı logosu ile tarihi Mabel'i satın aldı, diğeri ise tatlı zinciri kuruyor.

Tatlıcılar 'tatlı' için kapıştı
Mabel in başta İstanbul olmak üzere İzmir ve Gaziantep te toplam 7 mağazası bulunuyor. Mağazalarda 300 ün üzerinde ürün çeşidi bulunuyor.

Kardeşler arasında miras kavgası bitmek bilmeyen Tatlıcı Ailesi’nin ikinci kuşakları üyeleri dededen yadigâr tatlıcılığa yeni yatırımlarla sahip çıkma yarışına girdi. Mustafa Tatlıcı’nın oğlu Mustafa Tatlıcı Datlı Datlı Tatlıcılık şirketi kurdu. Salih Tatlıcı’nın mirasından mahrum bıraktığı oğlu Ahmet Tatlıcı ise sessiz sedasız aldığı tarihi Mabel Çikolata ile şubeleşme atağına geçti.

Salih Tatlıcı’nın oğlu Ahmet Tatlıcı, Tuba Tatlıcı ve Zafer Tatlıcı ile birlikte 64 yıllık bir marka olan Mabel’e yeniden can verdi. Bir dönem unutulmaya yüz tutan markayı sessiz sedasız satın alan Ahmet, Tuba ve Zafer Tatlıcı, 1 milyon TL sermayeli şirketleri ile Mabel’i büyüme atağına geçirdi. 7 şubeye ulaşan Tatlıcılar, İzmir ve Gaziantep’e kadar ulaştı. Akıllara Arab bacı logosu ile yer eden marka 300’ün üzerinde ürün çeşidine sahip.

İlk şube Sapphire’de

Mustafa Tatlıcı ise Sultan Bade Tatlıcı ile birlikte 2011 yılının başında Datlı Datlı Tatlıcılık Gıda Sanayi isimli bir şirket kurdu. 50 bin TL sermaye ile kurulan şirkette büyük ortak Mustafa Tatlıcı. Her türlü hamur tatlıları, börek gibi unlu mamullerin üretimine soyunan şirket bu konuda farklı bir konsept yaratmak için kolları sıvadı. Mustafa Tatlıcı, önümüzdeki günlerde ilk şubesini Sapphire’de açmaya hazırlanıyor.

Servetlerinin büyük bölümü gayrimenkulden

İş dünyası Tatlıcı Ailesi’ni Şehmuz, Salih ve Mustafa Tatlıcı kardeşlerin yaptığı yatırımlar ile tanıdı. Diyarbakır’da tatlıcılık ile iş hayatına adım atan ailede kardeşlerin en büyüğü Salih Tatlıcı, İstanbul başta olmak üzere yurtdışında da yaptığı gayrimenkul yatırımlarıyla tanınıyordu. Salih Tatlıcı, son yıllarda bir türlü bitmeyen İstanbul’daki Tat Towers ile gündeme geliyordu. 2009 yılında ölen Tatlıcı, 3 milyar dolarlık serveti ile Türkiye’nin en zenginleri listesinde yer alıyordu.

Çocukları tatlı yatırımına soyunan Mustafa Tatlıcı ise ailenin en küçük üyesi. Yurtdışındaki yatırımlarıyla Diyarbakırlı ailenin ‘Avrupa yüzü’ olarak tanınan Mustafa Tatlıcı’nın otel yatırımları

bulunuyor. Oğluna ismini veren Mustafa Tatlıcı, kat karşılığı 4. Levent’teki arsasını sattığı Kiler’in hayata geçirdiği Sapphire yatırımı ile dikkat çekti.

Radikal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52