Silifke'nin en iyi yoğurdu seçildi

Meşhur Silifke yoğurdunu tanıtmak amacıyla Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yoğurt yarışması düzenledi.

Silifke'nin en iyi yoğurdu seçildi
Mersin'in Silifke ilçesinde önemli bir organizasyon gerçekleştilirdi. Meşhur Silifke yoğurdunu tanıtmak amacıyla Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yoğurt yarışması düzenledi.

Altı kişinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini Pelin Levent, Nihat  Şahbaz, Olcay Taşçı, Necla  Çalıklı ve Selçuk Üredi yaptı. Yarışma öncesinde Kumpas Müzik Gurubu mini bir konser verdi. Konserin ardından Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar’a, Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a ve davetlilere yoğurt ve ayran ikramında bulunuldu. Yarışmada ise Havva Dev birinci, Teslime Palaz ikinci, Hülya Can ise üçüncü oldu. Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut tarafından birinciye tam, ikinci yarım ve üçüncüye ise çeyrek altın ödülü verildi.  

Başkan Turgut, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, meşhur Silifke yoğurdunu tanıtmak amacıyla Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yoğurt yarışması  düzenlediklerini söyledi. Turgut, “Kültür Haftamızı en iyi şekilde kutlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Türkülerimize girmiş, oyunlarımıza konu olan, Yörüklerimizin geçim kaynağı olan yoğurt, Silifke için büyük öneme sahiptir. İlçemizde gerçek Silifke yoğurtlarının da satıldığı günü inşallah göreceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 14:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52