Uşak tarhanası marka oluyor

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak tarhanasının marka olması için yeni bir çalışma başlattı. Yeni proje ile kentte tarhananın standartı oluşturulacak.

Uşak tarhanası marka oluyor
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak tarhanasının evlerde üretilerek, ev hanımlarının ekonomik gelir elde etmesi ve Uşak tarhanasının marka olması için yeni bir çalışma başlattı. Cahan, “Son zamanlarda değerlerimiz ile ilgili düşünceleri almakta ve bunun için bir yol haritası çizmekteyiz.” dedi.

Uşak Belediyesi kentin değerlerine sahip çıkmak adına çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Uşak halıları için başlanan çalışmaların ardından şimdi de kentin öz değeri olan ve dillere destan hale gelen Uşak tarhanası için proje hazırlığına başladı. Yeni proje ile kentte tarhananın standartı oluşturulacak. Evlerde standart hale gelen tarhana bu yöntem ile markalaşma yönünde hızla ilerleyecek. Diğer yandan ticari anlamda değeri artacak tarhana evlere ekonomik katkı sağlayacak. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarhana konusunda titiz bir çalışma içinde olacaklarına işaret etti.

Türkiye’de tarhana denilince akla ilk gelen kentin Uşak olduğunu hatırlatan Cahan, “İlimizin güzellikleri maalesef bugüne kadar hak ettiği yerde olmamış. Bu durumu tersine çevirmek adına radikal çalışmalarımız söz konusudur. Halı ile ilgili başlatacağımız kampanyanın ardından tarhananın da hak ettiği yerde olması için planlama yapacağız.” dedi. Yapılacak çalışmaların her anlamda kente kazanım olarak geri döneceğine dikkat çeken Cahan, yiyecekleri ile anılan illerin arasında Uşak’ın da tarhana ile anılacağının altını çizdi. Marka kent Uşak hedefinde marka ürünlerin olmasının gerekli olduğunu aktaran Cahan, “İlimizin her anlamı ile marka olması ve yaşanabilir kentler arasında olması en büyük hedefimiz. Marka kent konusunda ilimizin değerlerinin ön plana çıkması gerekmektedir. Tıpkı Adana denilince akla kebap, Gaziantep denilince akla baklava geldiği gibi tarhana denilince de akla hemen Uşak gelecek. İlimizin keşfedilememiş değeri bu düşünce ile vitrine çıkacak.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 18:17

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52