'Paylaşın' çağrısına 'Kızılelma'lı yanıt

VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi'nde konuşan Ali Ülker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "paylaşın" çağrısından etkilendiğini belirterek, "Paylaşmayı bilmek lazım. Buradaki herkese mükellefiyet düşüyor" dedi.

'Paylaşın' çağrısına 'Kızılelma'lı yanıt
Gıdavitrini - MÜSİAD’ın bu yıl ilk kez hayata geçirdiği VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın konuşmasıyla açıldı. Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve ev sahipliğini yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, uzman konuşmacılarla 5 ana maddenin masaya yatırılacağını ve bilgi paylaşımı gerçekleştirileceğini belirterek, “Geleceğin kapıları buradan açılacak. Umarım bu kapılardan geçebiliriz. İki yılda bir hayata geçireceğimiz Vizyoner Sektörler Zirvesi ile geleceğimizi adım adım inşa edeceğiz. Eğer ilk düğmeyi doğru iliklerseniz, sonrakiler de doğru olur. Biz ilk adımı atıyoruz. Bizim hedefimiz ülkemizin başarma potansiyelini gelecekle buluşturmak. Geçmişimiz, kendisini güncellemeyenlerin ayakta kalamayacağını öğretti. Bugün yeniden yapılanmanın tam vakti” dedi.
Vizyonun öne çıkan bir kavram olduğuna değinen Olpak, geleceği önceden ve bütün olarak görmek gerektiğini belirterek, “Gelecekle iş yapmak” mottosunu “Geçmişi tamamen çöpe atmadan, yeni kurgularla gelecekte sürdürmek ya da tamamen yeni kurgularla gelecekte var olmak” olarak açıkladı.

Sahneye Kızılelma ile çıktı
Nail Olpak’ın konuşmasının ardından sahne alan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker oldu. Ali Ülker, şirket kurucularından Sabri Ülker’in anılarından derlediği konuşmasıyla bir başarı hikayesindeki temel noktalara dikkat çekti. Sahneye kırmızı bir elmayla çıkan Ülker, kızıl elmanın “Yaklaştıkça uzaklaşan kaçan, yakalanmayan hedef, ülkü” anlamına geldiğini söyleyerek, vizyonel bakış açısı, markalaşmanın önemi, kitle iletişim araçlarının doğru kullanımı, iş odaklı çalışma anlayışı, bire bir satış ve pazarlama, zamana uyum, organizasyon yapısı ve kurumsallık gibi pek çok noktaya konuşmasında dikkat çekerek, başarının anahtarlarını katılımcılarla paylaştı. 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Zirvesi'nde işverenlere yaptığı "Biraz az kazanın, dar gelirlilerle paylaşın" çağrısının kendisini çok etkilediğini belirterek, "Paylaşmayı bilmek lazım. Buradaki herkese mükellefiyet düşüyor" dedi.

Dünyada açlık diye bir şey kalmaz
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da "Bırakın Türkiye'yi, dünyadaki ilk 100 zengin kişi zekat mahiyetinde kazançlarının kırkta birini verse, dünyada açlık diye bir şey kalmaz. Bugünki kavgalar da olmaz" görüşünü paylaştı.


Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 13:44

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52