Ev yapımı reçel tüketin

Sağlıklı bir yaşam için tüketiciye bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, birçok hastalığa neden olan hazır reçeller yerine ev yapımı reçellerin tüketilmesini öneriyor.

Ev yapımı reçel tüketin
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin "İçinde glikoz ve fruktoz bulunan hazır reçellerin fazla tüketilmesi pek çok metabolik hastalığa olan yatkınlığı artırmaktadır" diye konuştu.

Ev yapımı reçelleri tüketin
Yaptığı yazılı açıklamada, reçellerin kahvaltı öğünü için vazgeçilmez bir besin olduğuna işaret eden Prof. Dr. Fatih Gültekin, hazır satılanlar yerine ev yapımı reçellerin tercih edilmesini önerdi.

İçeriği ev yapımı ile aynı olan hazır reçeller tüketilebilir
İşlenmemiş gıdaların tercih edilmesinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Gültekin, "İçeriği ev yapımıyla aynı olan reçeller de tercih edilebilir. Evde yaptığımız reçellerde toz şeker ve meyve bulunuyor. Bazı türlerine limon suyu ya da limon tuzu ilave ediliyor. Hazır reçellerde ise bunlara ek olarak glikoz şurubu, fruktoz şurubu, kıvam artırıcı pektin, antioksidan askorbik asit ve koruyucu sodyum metabisülfit bulunabiliyor" şeklinde konuştu.

Reçel alırken etiket bilgilerini kontrol edin
Reçel alırken etiket bilgilerine bakılmasını gerektiğini belirten Prof. Dr. Gültekin, fruktoz ve glikoz şurubu yerine, pancardan elde edilen şekerin bulunduğu reçellerin alınması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 12:36

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52