Kütahya'da Alabalık Festivali coşkusu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kütahya Alabalık Festivali kapsamında, 700'den fazla kişiye balık ikram edildi.

Kütahya'da Alabalık Festivali coşkusu
Bu yıl ikincisi düzenlenen Kütahya Alabalık Festivali kapsamında, 700'den fazla kişiye balık ikram edildi. Zafer Meydanı'nda düzenlenen festivalde, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, vatandaşlara balık ikram etti. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Yetiştiriciliği Daire Başkanı Mustafa Altuğ Atalay, etkinlikte yaptığı konuşmada, denizi, çok büyük gölü olmayan Kütahya'da böylesine bir etkinliğin gerçekleştirmenin enteresan olduğunu söyledi.

Dünyada da su ürünlerine talebin arttığını ifade eden Atalay, şunları söyledi:
''2050 yılında dünya nüfusu yaklaşık 9.1 milyar olacak. Ve bunların beslenmesi için bugün üretilen hayvansal kökenli proteine ihtiyaç olacak. Bunu karasal imkanlarla karşılamanın imkanı yok. Mecburen su ürünleri yetiştiriciliğini artırmamız gerekiyor. 2003 yılında üretimimiz 80 bin ton iken resmi olmayan rakamlara göre, 2013 yılında 233 bin ton balık üretiyoruz. Son 10 yıldır hükümetimizin ve bakanlığımızın uyguladığı politikaların yerinde uygulanması demektir. Bu yeterli mi tabi ki değil. Her geçen su ürünlerine talep daha da artıyor. bunu karşılamak zorunda hale geliyor. Bunun için bakanlığımızın hedefleri var. 2023 yılında 500 bin ton balık üretmeyi hedefliyoruz. 1 milyar doların üzerinde de ihracat rakamını hedef koyduk. Yakalanması zor bir hedef değil." 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 16:06

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52