Engelsiz lezzet, engelsiz mutluluk

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği, Tatlıses Gıda ve Yadinbey Restaurant sıra gecesi organizasyonuna imza attı.

Engelsiz lezzet, engelsiz mutluluk
Araştırmalar, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’nin engelli olduğunu gösteriyor ve engellilik insanlığın ortak sorunlarından en önemlisi.  Bu nedenle, Birleşmiş Milletler tarafından 156 ülkede engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak kabul ediliyor. Engellilerimizin yalnız olmadıklarını hatırlatmak, özel günlerinde onları daha değerli hissettirmek adına, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği, Tatlıses Gıda ve Yadinbey Restaurant sıra gecesi organizasyonuna imza attı.  
100 engelli aileleri ile birlikte ilk kez düzenlenen sıra gecesi etkinliğinde bir araya geldi.
Engelli insanların; sağlık, rehabilitasyon, çevre, eğitim, istihdam alanlarında karşılaştıkları sorunlar, onların gündelik yaşamlarında hayata dair motivasyonlarını düşürmekte. 10-16 Mayıs tarihleri arasında bu sorunlara dikkat çekmek ve engellilerin yaşamlarına ufakta olsa renk katabilmek amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlemekte. Yalnız olmadıklarını hatırlatmak, mutluluklarına katkıda bulunmak amacıyla Tatlıses Gıda sosyal sorumluluk projesi kapsamında sıra gecesi organizasyonu düzenledi. Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği iş birliği ve Yadinbey Restaurant’ın katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte,  bedensel engelliler ilk kez sıra gecesinde buluştu. 100 engellinin aileleriyle birlikte katılım gösterdiği organizasyonda; Urfalı ustalar tarafından çiğ köfte yoğrulurken Mehmet Dört Kardeş ve Urfa Sıra Gecesi ekibi türküleriyle renk kattı.
“Hepimiz Aynıyız, Aynı Dünyada Yaşıyoruz”
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Kurucusu ve Başkanı Kemal Demirel: “10 -16 Mayıs Engelliler Haftasında böylesine güzel bir organizasyonda katılmaktan dolayı çok mutluyuz. Kısa zamanda hazırlandığımız sürpriz ancak çok güzel bir organizasyon oldu. Ülkemizde 9 milyon engelli olarak toplumun 3’te 1’ini oluşturuyoruz. Yarın kimin ne olacağı belli olmayan bir dünyadayız. Başta Sayın İbrahim Tatlıses olmak üzere Tatlıses Gıda’ya, Yadinbey Restaurant’a ve Avantgarde İletişim’e bizimle birlikte oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Sadece bedenen bir takım farklar var aramızda aslında hepimiz aynıyız ve aynı dünyada yaşıyoruz. Güzel ülkemizin birçok ilinde birçok organizasyonda bulundum Tatlıses Gıda ile de daha birçok büyük etkinlik geçekleştireceğiz. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür eder, iyi eğlenceler dilerim.” dedi.
“Engellilerin Mutluluğu İçin Yeni Projeler Üretiyoruz”
Tatlıses Çiğ Köfte Genel Koordinatörü Elif Attepe; “Tatlıses Gıda olarak, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile birlikte engelliler ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için, pek çok etkinlikte yer almayı hedefliyoruz. Birincil önceliğimiz, onların mutluluğu. Yıpranan ve desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın, aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirmelerini istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda, keyifli vakit geçirmelerini sağlamak adına projeler üretiyoruz. Engellilerin hayatları ülkemizde ne yazık ki çok kolay değil, çevresel koşullar yaşadıkları zorlukların en başında geliyor ve bunun gibi birçok nedenden dolayı hayatları zora sokuluyor. Onların morallerini yükseltmek, değerli olduklarını hissettirmeyi arzu ediyoruz. Bu zorlu süreçte de her zaman yanlarındayız.” dedi.
“Engelleri El Ele Vererek Kaldıralım”
Organizasyona ev sahipliği yapan Yadinbey Restaurant Halkla İlişkiler ve Pazarlama Sorumlusu Heval Okçuoğlu: “Öncelikle Yadinbey ailesi olarak böyle anlamlı bir organizasyonda yer almamızı sağladığı için Bedensel Engelliler Vakfı’na, Tatlıses Gıda’ya ve Avantgarde İletişim Danışmanlığı’na çok teşekkür ederiz. Biliyoruz ki engellerin kalkması ancak el ele vermekle ve toplumsal dayanışmayla mümkün. Bunun ilk koşulu ise empati kurabilmek. Unutulmamalıdır ki, her insan yarın engelli olma potansiyelini taşımaktadır. Eğer bugün empati kurarak hareket edebilirsek, yarın onların hayatlarını daha refah içinde sürdürebilmelerini sağlamış oluruz. Nitekim her birey bunun sorumluluğunu hissetmekle yükümlüdür. Bizler de engelli dostlarımız için düzenlenen bu özel günde bir el olabildiysek ne mutlu bizlere.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 13:52

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52