Ülker Golf liderlik hedefliyor

Kahramanmaraş’ta faaliyete geçen fabrikasında keçi sütü ve sahlep ile üretilen Maraş dondurmasını tutkunlarıyla buluşturan Ülker Golf, pazarda liderlik hedefliyor.

Ülker Golf liderlik hedefliyor
Milli tat Maraş dondurması Ülker Golf’le dünya pazarlarına yelken açıyor. Kahramanmaraş’ta faaliyete geçen fabrikasında keçi sütü ve sahlep ile üretilen gerçek Maraş dondurmasını tutkunlarıyla buluşturan Ülker Golf, Türkiye’nin gerçek Maraş dondurması talebini güçlü ve yaygın dağıtım ağıyla karşılamayı hedefliyor.

2003 yılında Bursa fabrikasıyla dondurma pazarına giren Türkiye’nin en büyük yerli dondurma üreticisi Ülker Golf, gerçek Maraş dondurması üretimiyle Maraş dondurma pazarında liderliği hedefliyor. Ülker Golf ‘ün 2003 yılında 10 milyon litre olan üretim kapasitesi, aradan geçen on bir yıl içinde 160 milyon litreye ulaşırken, 2013 yılı itibariyle Türkiye’deki dondurma tutkunları her gün yaklaşık 3 milyon adet Ülker Golf tüketiyor.
2013 sezonunda 2,2 milyar lira seviyesine ulaşan Türkiye dondurma pazarında, 2012 yılına göre %12 oranında büyüyen Ülker Golf, ambalajlı dondurma pazar payını % 24’e çıkarttı.   
Şirketin yatırımlarının ve hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Ülker Golf Genel Müdürü Gökhan Aydın, Maraşım dondurmasıyla gerçek Maraş dondurması pazarını büyüteceklerini,  Maraşım’ın ev içi tüketim segmentinde önemli bir rol oynayacağını ifade etti.  
“Gerçek Maraş dondurmasını bir dünya markası yapacağız”
Aydın, ‘Kahramanmaraş fabrikamıza 75 milyon lira yatırım yaparak 11 yıldaki toplam yatırımımızı 325 milyon liraya çıkardık. Bu fabrikada yılda 40 milyon litre dondurma üreteceğiz. Ülker Golf olarak 3 yıl içerisinde bu pazarı önemli ölçüde büyütmeyi hedefliyoruz ama asıl amacımız Maraş dondurmasını tüm Türkiye’ye tattırdıktan sonra bir dünya markası yapmak’ dedi.   
Ülker Golf’ün ihracatı 20 milyon doları aşacak
2006 yılında ilk olarak Balkan ülkelerine ihracata başlayan Ülker Golf’ün, 2014 yılı itibariyle Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde toplam 13 ülkeye 20 milyon dolarlık ihracat hacmini aşması hedefleniyor. Markanın hedefinde uluslararası dondurma liginde yerini daha da sağlamlaştırmak var.
Ürdün’de Ülker Golf yatırımı
Daha önce Suudi Arabistan ve Suriye’de dondurma üretimi yapan Ülker Golf, Ürdün’de faaliyete geçen yeni fabrikasıyla yola devam ediyor. Ülker Golf, nüfusu 8 milyon olan Ürdün’de %8 oranındaki pazar payını hızla arttırmayı hedefliyor.
Ülker Golf ‘ün uluslararası yatırım projeleri arasında Mısır da önemli bir yer tutuyor. Projenin detaylandırılmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 13:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52