Karaot Tohum Takas Şenliği gün sayıyor

Yerli tohumlarımızın çeşit sayılmadığı şu günlerde İzmir önemli bir etkinliğe hazırlanıyor. Torbalı Karaot Köyü’nde Tohum Takas Şenliği düzenleniyor.

Karaot Tohum Takas Şenliği gün sayıyor
İzmir, 15 Ekim tarihinde önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Mevcut tohum stratejilerine alternatif olarak gündeme gelen ve yerli/doğal tohumların yaşatılmasını, çoğaltılmasını savunan gönüllüler tarafından organize edilen Karaot Tohum Takas Şenliği ses getirecek gibi görünüyor.

“5553 sayılı Tohum Kanunu’na göre, ‘yerli tohumlarımız’ çeşit sayılmamakta ve satışı da yasaklanmış durumda. Kanuna göre çeşit sayılan tohumlar ise; insana ve doğaya zararlı, kokusu ve tadı olmayan, her defasında tekrar para ödeyerek almaya mahkûm edildiğimiz tohumlardır.” Bu önemli etkinliği gerçekleştiren sorumluluk sahibi gönüllüler teşekkülüne ait cümleler, Tohum Takas Şenliği’nin ne anlama geldiğini izah ediyor da artıyor bile…

Organizasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, “Tohumlarımız insanlığın, yaşamın, tarımın, köylülüğün başlangıcıdır ve tohum şirketlerinin ambalajlarına sığmayacak kadar sahici ve büyüktür” ifadeleri yer alıyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52