'Çikolata devi' Ferrero Türkiye’yi seçti

Dünyanın en büyük 4. çikolata ve şekerleme üreticisi İtalyan Ferrero’nun, Manisa’da yatırım yapma kararı aldığı bildirildi.

'Çikolata devi' Ferrero Türkiye’yi seçti
Eski İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, İtalya’nın İzmir Konsolosu İgor Di-Bernardini ve Ferrero’nun Türkiye, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs bölge direktörü Renato Danna ile Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

Carlo Marsili, ziyarette, "Dünya çikolata devi" olan Ferrero’nun, Türkiye’de yapacağı yatırım için birçok bölgede araştırma yaptıklarını belirterek, yatırım için Manisa’nın uygun görüldüğünü ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer satın alındığını bildirdi.

Ferrero’nun dünyanın 4. büyük çikolata ve şekerleme üretimi yapan firma olduğunu dile getiren Marsili, firmanın Manisa’da ilk aşamada 95 milyon avro tutarında bir yatırım planladığını ve bu yatırımla 200 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Marsili, Manisa OSB’de kurulacak fabrikanın 2013 Şubat ayında üretime başlamasının ve ilk aşamada iki çeşit ürün üretiminin planlandığını ifade etti.

Ferrero’nun sadece üretim odaklı bir şirket olmadığına, aynı zamanda fabrikaların bulunduğu her yerde sosyal projelerle adını duyurduğuna da işaret eden Marsili, firmanın Manisa’ya yapacağı bu yatırımın, hastane ve okul gibi sosyal sorumluluk projelerini beraberinde getireceğini söyledi.

Ferrero’nun Türkiye, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs bölge direktörü Renato Danna da Türkiye’deki yatırım için altyapısı ve İzmir Limanı’na yakınlığı nedeniyle Manisa OSB’yi tercih ettiklerini belirtti.

Firma olarak halen 17 ülkede birer fabrikalarının bulunduğunu dile getiren Danna, "18’inci fabrikamız, Türkiye’de Manisa’da kurulacak. Bu yatırımla Türkiye, Orta Doğu’ya açılan kapımız olacak. Ayrıca ’Nutella’ ve ’Kinder’ çikolata ürünleri, bundan böyle ithal edilmiş değil, Türkiye’de üretilmiş ürünler olacak. Diğer ürün grubunda ise 2 adet ’Kinder’ markası altında soğuk dolap ürünlerimiz var. Onlar da Türkiye’de üretilecekler" diye konuştu.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise yatırım kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, firmanın üretimde ihtiyaç duyulan ham madde temini konusundaki politikası hakkında bilgi istedi.

Bunun üzerine, Ferrero temsilcisi Danna, grup olarak Türkiye’nin bir numaralı fındık satın alıcısı konumunda olduklarını, ayrıca, Türkiye’deki üretimlerinde süt, bal ve şekerin de yurt içinden temin edileceğini bildirdi.

Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52