Adapazarı'nda esnaf kepenk kapattı

Adapazarı'nda tarihi Uzunçarşı’da 100’e yakın işyeri sahibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ’sıfır tolerans’ uygulamasını protesto etmek amacıyla kepenk kapattı.

Adapazarı'nda esnaf kepenk kapattı
Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce esnafın işyerlerinin önüne tezgah koymalarını yasaklarken, ’sıfır tolerans’ uygulamasına geçti. Uygulamanın başladığı bugün Tarihi Uzurçarşı esnafı sabah saatlerinden itibaren işyerlerinin kepenklerini açmadı. Yaklaşık 100 işyeri sahibinin katıldığı eylem nedeniyle tarihi Uzunçarşı’da ticari hareketlilik durdu. Esnaf, "Zaten Alışveriş merkezleri nedeniyle zor günler yaşıyoruz" diyerek belediyenin bu uygulamasına tepki gösterdi.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, beraberinde bazı oda başkanları olduğu halde Uzunçarşı’ya gelerek esnafla görüştü. Alişan, kentlerin gelişmesinin tek şartının esnafın güçlü olmalarından geçtiğini söyledi. Alişan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden sokak aralarını belirli bir kuralda kontrol altına almak için böyle bir çalışma başlattığını, ancak ’Kentime Sahip Çıkıyorum Projesi’ doğrultusunda benzer uygulama yapıldığında şehirde çeşitli kesimlerin kermeslerinin düzenlendiğini, seyyar olarak işportacıların, fiilen meslek ve sanatını icra eden esnafların ticaretlerini engellediklerini hatırlattı.

Hasan Alişan şehir merkezinde işportacılara izin verilmesinin kentte ciddi anlamda kargaşaya yol açtığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu meselenin belirli bir kurala bağlanacağına inanıyorum. Mesleki örgütler olarak belediye başkanımızdan bunu talep edeceğiz. Sorunu çözeceğiz. Ben esnafımı kandırmadım, itibar ettiler ve iş yerlerini açtılar. Bu sorunu çözmek de benim asli görevimdir. Ya bu görevde dururum, ya da bu sorunu çözerim.”

"TÜM ADAPAZARI’NA KEPENK KAPATTIRIRIZ"

Kepenk kapatan Uzunçarşı’da konfeksiyoncu Cihat Kara uygulama nedeniyle zabıtanın kendilerine sürekli yeni yasaklar dayattığını belirterek, ”Yağmur yağdığında çarşıdaki foseptik taşıyor. Bunlar hallolmuş gibi, tezgahımıza karışıyorlar. Bizim işimizi işportacılar yapıyor. Onlara bir şey yok. Halimizi görün. 51 yaşındayım, hayatımda böyle bir eylem görmedim. Bu ilk. Bundan sonra da üzerimize gelirlerse daha da örgütlenip bütün Adapazarı esnafına kepenk kapattırırız" dedi.

"ESNAF VEFAT ETMİŞTİR"

Diğer işyeri sahipleri de Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamasına tepki gösterirken bir esnaf ise işyerinin girişine ”Esnaf vefat etmiştir. Cenazesi Büyükşehir Belediyesi önünden kaldırılacaktır” yazılı bir pankart astı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkkan, bugün başlayan ’sıfır tolerans’ uygulaması ile ilgili, "Bu şehir hepimizin. Kamuya ait kaldırımların aslına uygun olarak kullandırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Türkkan, herkesin kurallara uymasını ve kentin daha güzel görünüme kavuşmasını sağlamayı amaçladıklarını anlatırken, "Bu konuda hepimize görev düşmektedir. Vatandaşlarımızın hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için kamuya ait olan kaldırımların işgallerine son verilmesi için çalışma başlatıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın ve özellikle esnafımızın bize yardımcı olmasını talep ediyoruz’ ’diye konuştu.

Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52