Bu mektup başka mektup!

"Allah'ım her gün kokusunu duyuyorum ama 4 yıldır hiç tost yemedim" şeklindeki öğrenci mektubu, okullardaki süt dağıtım projesini başlattı.

Bu mektup başka mektup!
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi'nin birlikte başlattığı 'Beslenme Çantaları Boş Kalmasın' projesi, 3 okulda bin öğrenci ile başlatıldı. Proje kapsamındaki ilk süt ve ekmekleri, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam dağıttı. Nurettin Gülten Kutlucan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene gelen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, okul kapısında öğrencilerin büyük coşkusuyla karşılandı. Okuldaki törende öğrenciler, Ertuğrul Sağlam'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Törende konuşan Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bin öğrenciye pekmez, ceviz, üzüm ve tam buğday ekmeğinden üretilen şampiyon çörek ile süt dağıtacaklarını söyledi. Türkoğlu, projenin, beslenme yetersizliği çeken bir öğrencinin mektubu üzerine başlatıldığını kaydetti. Türkoğlu, şunları dile getirdi:

"Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni bir arkadaşımız, öğrenciler arasında yaptığı ankette, (Allah'tan istediklerinizi ve dualarınızı yazın) demiş. Bunun üzerine bir öğrenci, (Allah'ım her gün kokusunu duyuyorum ama 4 yıldır hiç tost yemedim) diye yazınca hemen harekete geçtik. Yaptığımız anket sonucunda böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şaypa gibi çeşitli hayırseverler destek verdiler. Bugün de bu projenin başlangıcını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 3 okuldaki bu uygulamayı 5 bin öğrencimize yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi de BESAŞ vasıtasıyla her gün bin 700 çocuğumuza benzer bir projeyle destek verecek. Bursa'da süt içemeyen ve çörek yiyemeyen öğrencimiz kalmayacak."

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise Türkiye'de birlik, beraberlik, hoşgörü ve yardımlaşma olduğu sürece aşılmayacak mesele bulunmadığını açıkladı. Gülsar, "Maalesef sivil toplum örgütleri ya da sendikalar hep birbirlerini eleştirir, karanlığa küfreder. Bugün eleştiri yerine hoşgörü, iftira yerine güzellikler var." dedi. Türk Eğitim Sendikası'na teşekkür ediyorum. BESAŞ'ın da 8 okulda başlattığı projeyle her gün 2 bin 700 çocuğumuz süt ve şampiyon çörekle buluşacak." diye konuştu.

ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİNE ÖNEM VERİYORUZ

Bursa Valisi Şahabettin Harput da "Bursa, dört bir yandan göç alıyor. İnsanlarımızın daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Bunun için seferber olmuş durumdayız. Okullarda gazlı içecekleri yasakladık. Gazlı içecekler yerine sütü tavsiye ediyoruz. Özel İdare ile birlikte yumurta ve süt projemiz vardı. Şimdi şampiyon çörek ve süt projesine hayırsever iş adamlarımız da katkı koyuyor. Çocuklarımız ülkemizin geleceği. Hiç bir çocuğun maddi manevi sıkıntı çekmesine izin veremeyiz." şeklinde konuştu.

Sosyal Sorumluluk Projesi'ne destek vererek törene katılan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da "Bursaspor'un şampiyonluğu, projedeki şampiyon çörekle daha da anlam kazanıyor. Biz de çocuklarımızın daha sağlıklı ve iyi ortamda eğitim görmesini ve beslenmelerinin daha iyi olmasını istiyoruz. Öğrenciler, törene katılan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a, "Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam", "Şampiyon Bursa" tezahüratlarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52