Suyun bile 'helal' sertifikası var!

2. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. İstanbul CNR Expo'da açılan fuara 100 civarında firma katılıyor.

Suyun bile 'helal' sertifikası var!
2. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarına katılan firmalar arasında, helal gıda sertifikasına sahip firmalardan Hamidiye Kaynak Suları, Erpiliç, Beyza Piliç, Tatlıses Çiğ Köfte, Köprü Medikal, Enka Süt gibi 100'e civarında firma yer alıyor. CNR Expo'da düzenlenen fuardaki Hamidiye Kaynak Suları standında, AA muhabirine bilgi veren firma yetkilisi, üretim şartları, kullanılan malzemeler, kaynak durumu gibi denetimlerden geçtikten sonra 2010 yılında bu sertifikayı almaya hak kazandıklarını, bütün kalite belgelerine sahip olduklarını belirtti.

Erpiliç Pazarlama Müdür Yardımcısı İsmail Biçen de helal gıda sertifikasını, ihracat pazarlarına ve İslam coğrafyasına hitap edebilmek için 2009 yılında aldıklarını, Kuzey Afrika, Irak, İran, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerine ihracatlarının devam ettiğini söyledi.

Biçen, ''Helal sertifika bütün İslam ülkelerinde aranan bir belge. Aylık 20 bin ton üretimimiz var ve üretimimizin yüzde 10'u ihracata gidiyor'' dedi.

Fuarda, Japon firma Royal Cosmetics'in altın tozu içeren, içinde alkol ve hayvani yağ olmayan helel sertifikalı kozmetik ürünleri de sergileniyor.

CNR Holding kuruluşlarından Sine Uluslararası Fuarcılık ve CNR Expo Fuarcılık organizasyonuyla Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), WHC (World Helal Council) ve KOSGEB desteğinde düzenlenen fuar 16 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak. Etkinliğe Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'dan çok sayıda satın alma heyetinin katılımı bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52