İnoksan destekledi şefler lezzet üretti

Malatya’da düzenlenen Kayısılı Yemek ve Tatlı Yarışması’nın mutfaklarını kuran İnoksan, yarışmacıların profesyonel mutfaklarda yarışmasını sağladı.

İnoksan destekledi şefler lezzet üretti

Gastronomi sektörünün en büyük destekçisi İnoksan, sektöre verdiği desteklerle adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Malatya’da düzenlenen Kayısılı Yemek ve Tatlı Yarışması’nın mutfaklarını kuran mutfağın lideri İnoksan, yarışmacıların profesyonel mutfaklarda yarışmasını sağladı.

Kaliteli mutfakların mimarı İnoksan, gastronomi sektörüne verdiği destekleri sürdürüyor. Haftasonu Malatya’da gerçekleştirilen Kayısılı Yemek ve Tatlı Yarışması’nın mutfaklarında İnoksan imzası vardı. Malatya mutfağını ön plana çıkarmak amacıyla yapılan yarışmada 55 yemek ve 37 tatlı yarıştı. Amatörler ve şeflerin bir arada yarıştıkları yarışmalarda Malatya mutfağına ait sır lezzetler gün yüzüne çıkarıldı.



Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu TAŞFED’in de katkılarıyla gerçekleştirilen Kayısılı Yemek ve Tatlı Yarışması’nda toplamda 165 yemek ve tatlı sergilendi. Malatya Anemon Otel’de 2 gün boyunca süren yarışmalar sonucunda dereceye girenlere ödülleri yapılan gala gecesinde verildi. Amatörler kategorisinde Mücella Çırdık ve Nursen Mangut birinci olurken, şefler kategorisinde ise Sedat Alpkıray ve Rıfat Korucuoğlu birinci oldular. Yarışmanın mutfaklarına sponsor olarak yarışmacıları kaliteyle buluşturan İnoksan, aşçılık camiasına ve yarışmalara olan desteklerini sürdüreceğinin de sinyalini verdi. Türk mutfağını ve yöresel yemek kültürünü yansıtan yarışmalara verdiği desteklerle de dikkat çeken İnoksan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, “Aşçılarımıza verdiğimiz destekler her daim sürecek. İnoksan’ın büyümesinde katkısı olan değerli şeflerimizin gerçekleştirdiği Türk mutfağını kalkındıran projelerde de her zaman yer alıyor ve elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Malatya’da düzenlenen yarışma sayesinde Malatya kayısısı ile ne muazzam lezzetler yapıldığına şahit olduk. Mutfağımızın ve coğrafi ürün zenginliklerimizin kıymetini bilmeli ve bu tür bölgesel yarışmaları arttırmalıyız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52