Adıyamanlı miniklere köfte ziyafeti

İstanbul’un 94 yıllık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi – Selim Usta, Adıyaman’dan gelen minik köy okulu öğrencilerine köfte ziyafeti çekti.

Adıyamanlı miniklere köfte ziyafeti

İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü’nün ‘’Umut Okulu’’ projesi kapsamında Adıyaman’ın Kozan ve Yedioluk İlköğretim Okulları’nda öğrenim gören yaklaşık 60 minik, ilk kez geldikleri İstanbul’da yaşamları boyunca unutamayacakları güzel anlar yaşadılar.

İTÜ Gönüllülük Kulubü’nden abla ve abilerinin eşlik ettiği miniklerin hayran kaldıkları İstanbul’daki uğrak yerlerinden biri de Tarihi Sultanahmet Köftecisi-Selim Usta oldu.  Ününü binlerce kilometre uzaktaki köylerinde bile duydukları tarihi lezzet durağının kapısından girerken oldukça heyecanlı olan minikleri, işletmenin kurucusu Seracettin Efendi’inin  ‘’ Müşteri velinimetindir, karşılarken de uğurlarken de hoşnut et’’ öğüdünü 94 yıldır titizlikle uygulayan çalışanlar yatıştırdı.



Tarihi Sultanahmet Köftecisi – Selim Usta’da çalışanlardan gördükleri ilgi ve güler yüzle keyiflenen minik öğrenciler,  yemeklerini beklerken, ünlü ziyaretçilerin kaleme aldıkları, çerçevelenip duvarlara asılan yazıları şaşkınlıkla birbirlerine okuyarak vakit geçirdiler. Kendilerinden önce aynı masaya cumhurbaşkanlarının, başbakanların, sanatçıların, sporcuların oturduğunu öğrenen minikler, hızlı bir şekilde servis edilen köfte, piyaz, turşu, irmik helvası ve ayrandan oluşan menüyü büyük iştahla yediler.

Tadı damaklarında kalan köftenin lezzeti, tarihi bir mekanda öğle yemeği yemenin keyfini yaşayan öğrencilere, Tarihi Sultanahmet Köftecisi – Selim Usta’dan ayrılmadan önce ‘’bereket parası/diş kirası’’ olarak eski madeni paralar hediye edildi.  Bereket parasının uğur getirmesi için cepte saklanan, diş kirasının da Osmanlı döneminde yemeğe davet edilen misafire verilen para olduğunu öğrenen minikler, sıkı sıkıya avuçlarında tuttukları paralarla, geldiklerinde olduğu gibi giderken de kendilerini güler yüzle uğurlayan çalışanlara veda ederek dükkandan ayrıldılar.



Tarihi Sultanahmet Köftecisi Mehmet Tezçakın, sosyal sorumluluk anlayışları gereği bu etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek,  ‘’Amacımız minik öğrencilerin karınlarını sadece bir öğün doyurmak değil. Lokantada oturarak yemek yeme kültürünü öğrenerek sosyalleşmelerini, diş kirası, bereket parası gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi  hatırlatmayı da amaçlıyoruz. Bize bu mutlu günü yaşatan İTÜ Gönüllülük Kulübü’ne teşekkür ederiz’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52