Chaîne des Rôtisseurs'te Türkiye'yi temsil edecek

Le Méridien İstanbul Etiler’in aşçısı Yusuf Kızılırmak, bu yıl 17.si düzenlenen Chaîne Des Rotisseurs / Ulusal Genç Aşçılar Yarışması'nda birinci seçildi.

Chaîne des Rôtisseurs'te Türkiye'yi temsil edecek

Dünyadaki en eski gastronomi derneği olan “Chaîne des Rôtisseurs”ün Türkiye şubesi, Ulusal Genç Aşçı Yarışması’nın 17.si Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleştirdi. Yarışmanın birincisi Le Meridien İstanbul Etiler mutfak ekibinden genç şef Yusuf Kızılırmak, 6 Eylül 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek Uluslararası Genç Aşçı Yarışması’nda Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Amerika’dan gelecek 25 diğer yarışmacıyla birlikte yarışarak Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Bu prestijli yarışmaya Türkiye’nin çeşitli otel ve restoranlarından 15 yetenekli aşçı katıldı. Genç aşçıların tüm hünerlerini sergilediği yarışmada, içinde 4’ü kullanılması zorunlu 49 farklı malzeme bulunan gizemli sepetler (kara kutu) verildi. Her yarışmacı kendine ayrılan yaklaşık dört buçuk saatlik zaman diliminde, içeriği önceden bilinmeyen bu sepetlerdeki malzemelerle başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir mönüyü oluşturup, her birinden 4’er tabak servis edilecek şekilde pişirdiler.

11 farklı jürinin lezzet, sunum, orjinallik ve mutfak performansını değerlendirmesi sonucunda ilk 3 belirlendi.

Yarışmanın ardından düzenlenen törenle, genç aşçılar ödüllerini Chaîne des Rôtisseurs Türkiye Başkanı Mohamed Hammam tarafından aldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52