
Bu prestijli yarışmaya Türkiye’nin çeşitli otel ve restoranlarından 15 yetenekli aşçı katıldı. Genç aşçıların tüm hünerlerini sergilediği yarışmada, içinde 4’ü kullanılması zorunlu 49 farklı malzeme bulunan gizemli sepetler (kara kutu) verildi. Her yarışmacı kendine ayrılan yaklaşık dört buçuk saatlik zaman diliminde, içeriği önceden bilinmeyen bu sepetlerdeki malzemelerle başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir mönüyü oluşturup, her birinden 4’er tabak servis edilecek şekilde pişirdiler.
11 farklı jürinin lezzet, sunum, orjinallik ve mutfak performansını değerlendirmesi sonucunda ilk 3 belirlendi.
Yarışmanın ardından düzenlenen törenle, genç aşçılar ödüllerini Chaîne des Rôtisseurs Türkiye Başkanı Mohamed Hammam tarafından aldılar.
