Gıda sektörüne iki inovasyon ödülü

İstanbul Sanayi Odası İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. İş Sonuçları kategorisinde Elvan Gıda, Liderlik kategorisinde Halavet Gıda ödül aldı.

Gıda sektörüne iki inovasyon ödülü
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, ülkenin altyapısının gelişimine ve inovasyon bilincinin Türkiye’de yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında başlatılan İSO İnovasyon Ödülleri sonuçlandı. İSO 3. İnovasyon ödül töreni, 27 Şubat Perşembe günü Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi-İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda yapıldı. 

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen gecede, ödül kazananlara ödüllerini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İSO Başkanı Bahçıvan ile İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın elinden aldı. 

İSO İnovasyon Büyük Ödülü’nün yanı sıra “Liderlik”, “Stratejik Planlama”, “Bilgi”, “İnsan Kaynağı”, “Süreçler” ve “İş sonuçları” ile “Jüri Özel Ödülü” olmak üzere toplam sekiz dalda ödüllerin verildiği geceye, iş dünyasından yoğun katılım dikkat çekti. 

Ödül töreninde bir konuşma yapan Bakın Işık, Türkiye’nin sanayisini ihmal ettiğini ve sanayinin çok daha yüksek bir güç potansiyeline sahip olmasına karşın bunu kullanamadığını söyledi. Önümüzdeki dönemde sanayinin ekonomi içindeki payının artırılması gerektiğine değinen Işık, “Bu tür organizasyonlar, sanayinin teknolojinin ve katma değer yaratmanın ne demek olduğuna ilişkin algı yaratır.” dedi.

Törende konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da, “Dünyanın gelişmiş lider ülkelerine baktığımızda, kalkınma süreçlerinde kendilerine iddialı hedefler belirlemiş olmalarıyla dikkat çekmektedirler. Bu ülkeler, toplumun tüm kesimleri ve kurumları tarafından benimsenmiş hedef doğrultusunda; bilim, teknoloji ve inovasyona odaklanarak, yaratıcı düşünceyi geliştiren bir eğitim ve herkesin özverili çabalarıyla günümüzün lider ülkeleri haline gelmiştir.” dedi.

İSO Başkanı, hükümetin ülkemizi lider bir ülke haline getirmek için benimsemiş olduğu “Üretim ve teknoloji üssü bir Türkiye inşa etmek” hedefini son derece anlamlı bulduklarını ve İstanbul Sanayi Odası’nın, bu hedefe ulaşma sürecinde her türlü destek ve katkıyı yapacaklarını ifade etti. Bahçıvan, İnovasyon ödül sürecine katılarak başarı elde eden tüm şirketleri de kutladı.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da konuşmasında, Türkiye’nin artık bir bilgi toplumu olması gerektiğini, bu yolda teknolojinin ve araştırma ve geliştirmenin önemine değindi. 

İSO İnovasyon Ödülleri 2013’te İş Sonuçları Kategorisinde ödül kazanan Elvan Gıda, İSO İnovasyon Ödülü yurt içinde 6, yurt dışında 2 fabrikasında 2 bine yakın çalışanı ile modern tesislerde üretim yapmaktadır. Çikolata, kaplamalı gofret, şeker, kek, jelly, süt ürünleri kategorisinde 60’ın üzerinde tescilli markası altında 800’ü aşkın ürün çeşidi ile sektörde zengin ürün portföyüne sahip olan Elvan Gıda, 5 kıtada 120’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Elvan Gıda, 100 milyon doları aşan cirosuyla sektördeki en büyük 3. ihracatçı konumunda. 

Liderlik kategorisinde ödül alan Halavet Gıda ise gıda sektörünün önemli girdilerinden biri olan ve sadece ithalat yolu ile tedarik edilebilen yenilebilir sığır jelatinini kendi bilgi birikimi ve mühendis kadrosu ile üretmeyi başarmış bir firma. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 18:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52