En zengin Türk Murat Ülker oldu

Türkiye'nin "En Zengin 100 Türk" listesi açıklandı. Geçen yıl listede üçüncü olan Ülker'in patronu Murat Ülker 3,7 milyar dolarla Türkiye'nin yeni "en zengini" oldu.

En zengin Türk Murat Ülker oldu
Forbes Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Forbes Türkiye, bu yıl dokuzuncusunu hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. Geçen yıl 44 dolar milyarderinin olduğu listede 19 kişi bu unvanını kaybetti. Bu yıl listede 25 dolar milyarderi yer alıyor.

Forbes 100 listesinin zirvesinde de büyük bir değişiklik bulunuyor. Geçen yıl 3,4 milyar dolarla Türkiye'nin "en zengini" olan Ferit Şahenk'in serveti Garanti Bankası'ndaki değer kaybına bağlı olarak 2,1 milyar dolara geriledi ve listede bu yıl ancak altıncı olabildi.

Geçen yıl üçüncü sırada yer alan Murat Ülker ise borsadaki düşüş ve dolar kurundaki yükselişe rağmen servetini 600 milyon dolar artırarak 3,7 milyar dolarla Türkiye'nin yeni "en zengini" oldu.

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki piyasa değerinin dolar bazında yüzde 18 artmasıyla Şarık Tara da servetini 500 milyon dolar artırarak listede ikinciliğe yerleşti.

"En Zengin 100 Türk" listesinde dikkat çeken önemli değişikliklerden biri de Sabancı Ailesi'nden altı, Koç Ailesi'nden de üç kişinin dolar milyarderi unvanını kaybetmesi oldu.
aa.com.tr

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 15:00

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52