Gıda güvenliği bilinci artıyor

Tüketiciler çok daha kaygılı ve gıda güvenliği ile ilgili konular şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla insanların düşüncelerini meşgul ediyor.

Gıda güvenliği bilinci artıyor
Walmart Gıda Güvenliği Başkan Yardımcısı Frank Yiannas, gıda güvenliği bilincinin artmasıyla birlikte gıda güvenliği ile ilgili konuların insanları daha fazla düşündürdüğünü söyledi. Yiannas, “Gıda güvenliği bilinci hiç şüphesiz en üst noktada. Tüketiciler çok daha kaygılı ve gıda güvenliği ile ilgili konular şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla insanların düşüncelerini meşgul ediyor.” dedi.

2014 Küresel Gıda Güvenliği Konferansı’nı düzenleyen Küresel Gıda Güvenliği Girişimi Program Komite Başkanlığını 3 yıldır yürüten Yiannas, ortak sorunlardan birinin, gıda güvenliği ile ilgili konuları geçmişteki tüketicilerden daha fazla takip eden bir tüketim toplumunun beklentilerini karşılamak olduğunu belirtti. Yiannas, “Gıda tedarik zinciri şimdiye kadar olduğundan çok daha güvenli ancak toplumsal farkındalık ve olaylara karşı önlem alma arasındaki bir yarıştayız.” diye konuştu.

Yiannas’a göre, modern gıda sistemi son yıllarda önemli ölçüde evrimleşti. Gıda üretimi yerel aile çiftliklerinden büyük ve bazen uluslararası tedarikçilere kaydıkça, müşterek gıda güvenliği bilgi birikiminin önemi de arttı. Gıda üretimi şimdiye kadar olduğundan çok daha karmaşık ve çok daha fazla paydaşlı bir sorumluluk haline geldi.

Gıda Güvenliği Konferansının “Tek dünya, tek güvenli gıda tedarik zinciri” şeklindeki 2014 yılı temasının çok yerinde olduğunu belirten Yiannas, “Çünkü dünyanın bir bölgesinde gıda tedarik zinciri ne kadar korunmasızsa dünyanın diğer bölgelerinde de o kadar savunmasızdır.” ifadesini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 18:04

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52