Finike'de bal yeme rekoru kırıldı

'Karadeniz’in Anzer’i varsa, Akdeniz’in Ernez’i var’ sloganıyla düzenlenen bal festivali kapsamında en fazla bal yeme yarışması yapıldı. 65 yaşındaki yarışmacı 15 dakika 2 kilo 300 gram bal yiyerek birinci oldu.

Finike'de bal yeme rekoru kırıldı


Antalya'nın Finike ilçesinde ilginç bir yarışma düzenlendi. Finike Belediyesi, Ernez Mahalle Muhtarlığı, Ernez Bal Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ’Karadeniz’in Anzer’i varsa, Akdeniz’in Ernez’i var’ sloganıyla Bal Festivali düzenlendi.

Mahalle meydanında düzenlenen festivale, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

15 DAKİKADA 2 KİLO 300 GRAM BAL YİYEREK BİRİNCİ SEÇİLDİ
Festival kapsamında, ’En İyi Bal Yetiştiricisi’ seçildi. Festivalde bal yeme yarışması da yapıldı. Çok sayıda yarışmacının katıldığı yarışmada Ali Atakan, 15 dakikada 2 kilo 300 gram bal yiyerek birinciliği elde etti. Mahallede bal yemesiyle ünlü Ali Atakan’ın üzerine bal döken arkadaşları, Atakan’a adeta bal banyosu yaptırdı.

Daha sonra çeşitli etkinlikler ve gösterilerle devam eden festival kapsamında sünnet ettirilen çocuklara animasyon gösterisi sunuldu. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği festival, yerel sanatçıların konseriyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 13:14

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52