Edirne Ciğer Festivali başladı

Edirne Belediyesi’nce bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

Edirne Ciğer Festivali başladı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Belediyesi’nce bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kortej yürüyüşüne katıldı.

Belediye önünden başlayan kortejde belediye bandosunun yanı sıra Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen bando ekipleri festivalin yapılacağı Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüdü.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, festivalde yaptığı konuşmada, “Edirne’mizin artık uluslararası boyutuyla da marka değeri olan ciğer ustalarımız burada, inanıyorum ki Edirne sınırlarının dışında tanıtımlarının da artık, belediye başkanımızla birlikte yapmamız lazım. İstanbul’da Feshane’de Rize günleri var. Şimdi İstanbul’da Feshane’de Rize günleri oluyor da Edirne ciğer festival günleri niye olmuyor? Sormamız lazım, biraz kabuğumuzu kırmamız lazım. İstanbul’la köprüleri kurmamız lazım. İstanbul’daki zenginlikleri hep beraber görmemiz oralarda tanıtmamız lazım. Ben inanıyorum ki gelecek sene bu festivallerin Beyoğlu’nda yürüyüşünü yapalım, sonra Feshane’de ciğerini yapalım. İstanbulluya ciğeri tanıtırsak her gün 10 bin müşteri İstanbul’dan gelir. Tanıtım çağın en önemli özellikleri ve zenginliği, tanıtabilmek, iletişimi etkin kullanabilmek. Bunu da birlik ve beraberlik içinde başarabiliriz, ayrışarak, çatışarak, birbirimizi iterek değil, birbirimizi kucaklayarak birlik ve beraberlik içinde başarabiliriz” şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun kendilerini kırmayarak festivale geldiği için teşekkür dileklerinde bulundu. Başkan Gürkan, “Bütün ortak birikimimizi enerjimizi ve heyecanımızı Edirne’nin ve Edirnelinin refahı için birlikte kullanacağız. Edirne’yi Balkanları da aşarak Avrupa’nın en güzel, en dinamik, en müreffeh ve en mutlu kentlerinden biri haline getireceğiz. Bando festivalimizle birlikte artık ünü ulusal sınırlarımızı da aşarak uluslararası camiada bilinen ve tanınan ciğerimizin de festivalini yapacağız. Edirne ciğeri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından coğrafi işaret tescili alındı. Başta Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ başta olmak üzere bütün ustalarımızın çalarıyla da patentini de aldık. Şimdi Edirne ciğerinin elit olmayan ellerde işlenmesinin de kullanılmasının önüne geçmeyi hedefleyeceğiz” dedi.

Edirne Belediyesi bando ekibinin Saraçlar Caddesi’nde verdiği kısa açılış konserine Edirneliler büyük ilgi gösterdi.Festival cumartesi ve pazar günleri şehrin farklı noktalarında bando gruplarının vereceği konserlerle devam edecek. Ayrıca festivalin son günü olan pazar günü öğlen saatlerinde başlayacak programla festival alanındakilere Edirne’nin meşhur yemeği olan tava ciğer ikramında bulunulacak. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 11:29

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52