Üzüm 15 liradan pazara çıktı

Türkiye'de yılın ilk üzüm hasadı Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında üretildi. İlk üzümün kilosu ise 15 TL'den alıcı buldu.

Üzüm 15 liradan pazara çıktı
Mersin'in Silifke ilçesinde ilk üzüm hasadı başladı. İlk hasad, Sarıcalar mahallesinde 1,5 dönümlük örtü altında Yalova İncisi cinsi üzüm üreten Mustafa Yılmaz'ın arazisinde gerçekleştirildi. Yılmaz, hasatta yaptığı açıklamada, “Silifke'de üzümde ilk hasadı gerçekleştirdik. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi. Yılmaz, seradaki 1,5 dönümlük bağından 300 kilo üzüm hasadı yapıldığını kaydetti. 
Sarıcalar mahallesinde 1,5 dönümlük örtü altında Yalova cinsi üzüm ürettiğini belirten Yılmaz, “Türkiye'de ilk defa Silifke'de üzümde ilk hasadı gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum.1,5 dönümlük alanda 300 kilo ürün hasat ettik” diye konuştu. Normal hasat sezonunun Haziran ayı sonunda başlayacağını ancak örtü ile yaklaşık 1 ay erken çıktığı için üreticilere önemli bir gelir getirdiğini söyleyen Atayurt Hali komisyoncularından Mustafa Bulut, hasadı yapılan ilk üzümün tüccarlar aracılığıyla İstanbul ve Ankara'ya gönderildiğini söyledi.

Silifke İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü ise, ilçe genelinde toplam 18 bin 500 dekarlık alanda üzüm üretimi yapıldığını ve bu alandan yaklaşık 8 bin 500 ton üzüm hasadı gerçekleştirileceğini kaydetti.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da, çiftçilerin bilinçli üretim yapmaya başladığını belirterek, "İlçemiz genelinde yaklaşık 260 dönüm arazide örtü altı üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Turfanda meyvecilikte lider ilçe olan Silifke ve beldeleri, ürettiği bu ürünleri İstanbul,Ankara, İzmir, Konya, Adana gibi metropol şehirlere göndermektedirler. Kilosu şu an kalitesine göre 15 TL'yi bulan üzüm üreticisine önemli bir gelir kapısı olmuştur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 13:20

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52