Chakai’ler çaya sanat katıyor

Farklı ülkelerden birçok çay çeşidini Türk tüketicileriyle buluşturan Chado, Chado’ya özel tasarlanan fincanlarla, çay severlere eksiksiz bir çay keyfi vadediyor.

Chakai’ler çaya sanat katıyor
Gurme çay kültürüne yeni bir soluk kazandıran ve dünyanın farklı ülkelerinden birçok çay çeşidini 2007 senesinden beri Türk tüketicileriyle buluşturan Chado, ünlü seramik sanatçısı Birsen Canbaz’ın Chado’ya özel tasarladığı fincanlarla, çay severlere eksiksiz bir çay keyfi vadediyor. Chakai, Japonca'da kişilerin biraraya gelerek özel fincanlarda çay tadımı yaptığı birlikteliklere verilen isim olarak yer alıyor. 
 
Dünyanın farklı ülkelerinden getirdiği 40’ın üzerinde çay çeşidinin yanı sıra çay keyfini tamamlayan aksesuarlarıyla da beğeni toplayan Chado, ünlü seramik sanatçısı Birsen Canbaz ile işbirliği yaptı. Canbaz’ın Chado’ya özel tasarladığı çay fincanları, “çaya giden yol” temasıyla üretildi. Çaydan gelen doğallık ve saflıktan yola çıkan Canbaz, Chado’nun doğaya özgü lezzetler sunan ürün gamından ilham aldı. Tasarımcı ve sanatçı kimliğini ortaya koyarak Chado’yu betimleyen fincanlara imza atan Birsen Canbaz, Chado’nun çayla bütünleşen aksesuarlarına yeni alternatifler getirdi. Adını, Japon çay kültürünü en iyi şekilde anlatan “Chakai” sözcüğünden alan Chado’ya özel tasarlanan fincanlar için yine özel yapım olarak piyasaya sürülecek olan kutular, çay keyfine sanatsal bir açı kazandırıyor. 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 12:55

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52