Bilinçli Antibiyotik Kullanımı Sempozyumu başladı

Bir çok kurumun ortak desteğiyle düzenlenen Bilinçli Antibiyotik Kullanımı ve Antimikrobiyal Direnç Sempozyumu başladı.

Bilinçli Antibiyotik Kullanımı Sempozyumu başladı

Gıdavitrini - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilinçli Antibiyotik Kullanımı ve Antimikrobiyal Direnç Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türk Veteriner Hekimler Birliği, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği sempozyum, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, dünyanın da gündeminde olan konuyla ilgili bütün tarafların ortak hareket etmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’nün önümüzdeki yıl mayıs ayında yapılacak genel kurulun teknik seminerlerinden birisinin konusunun da antibiyotik direnç olduğunu söyleyen Pakdil, konuyla ilgili tarafları bir araya getiren bu tür sempozyumların faydalı olacağını kaydetti. Bakanlık olarak antibiyotik kullanımında ilaçların üretilmesi, aşıların üretilmesi, aşıların uygulanması ve takip edilmesi konusunda sorumlulukları olduğunu söyleyen Pakdil, insanların gıdaya erişimi, temin etmesi ve bu gıdanın güvenilir olması da görevleri içinde olduğunu dile getirdi. Bakanlık olarak antibiyotik kullanımıyla ilgili on yıl önce önemli bir karara imza attıklarını belirten Pakdil, bu kararla bir kısım antibiyotiklerin hayvanların yemlerinde kullanılmasına yasak getirdiklerini ifade etti. Hayvanlarda antibiyotik kullanımı dikkatli davranıldığının altını çizen Pakdil, hayvanların antibiyotik kullanarak değil de koruyarak sağlıklı hale getirmek için çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi. Bakanlık olarak bütün kesimlerle görüşme halinde olduklarının altını çizen Pakdil, her türlü görüşe de açık olduklarını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından iki gün sürecek sempozyumun oturumlarına geçildi. İlk gün programında ‘Günümüzde Antimikrobiyel Direnç Sorunu’, ‘Hayvan Sağlığı Hizmetlerinde Antibiyotik ve Bilinçli Kullanım İlkeleri’, ‘İnsanlarda Bilinçli Antibiyotik Kullanımı ve Temel Yaklaşımlar’ ve ‘Antimikrobiyel Direnci Önleme Stratejileri’ konu başlıklı oturumlar yer alıyor. Sempozyumun ikinci gününde ise ‘Türkiye Zoonotik Hastalıklar’ başlıklı oturumlar yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52