Diversey çocuklara hijyeni öğretti

Sealed Air’in İşbirimi Diversey 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’nde Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndaki çocuklarla buluştu.

Diversey çocuklara hijyeni öğretti

Sealed Air’in işbirimi Diversey, çocuklara el yıkama alışkanlığının kazandırılması ve hijyenin öneminin vurgulanması amacıyla hayata geçirdiği ‘Tüm Dünyada Temiz Eller Projesi’ kapsamında, bu yıl 15 Ekim’de 5’incisi düzenlenen Dünya El Yıkama Günü’nde, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda eğitim gören 4. sınıf öğrencisi 120 çocuğa el yıkama eğitimi verdi.

Daha sağlıklı ve daha temiz bir gelecek için ’el yıkama’nın çocukluk çağlarından itibaren edinilmesi gereken en önemli alışkanlıklardan biri olduğuna dikkat çekmeyi hedefleyen Sealed Air’in işbirimi Diversey, bu amaçla her yıl Dünya El Yıkama Günü’nünde geleneksel olarak düzenlediği el yıkama etkinliğini, bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda gerçekleştirdi.

Şirket, ‘Tüm Dünyada Temiz Eller Projesi’ kapsamında 15 Ekim Pazartesi günü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndaki çocuklara el yıkama eğitimi verdi. Öğrencilerin yanı sıra Darüşşafaka İlköğretim Müdürü Çiğdem Kaya, Darüşşafaka öğretmenleri ve Sealed Air yetkililerinin  katıldığı etkinlikte, ilk olarak hep birlikte hijyenin önemini anlatan Temiz Eller Çizgi Filmi izlendi.

Sealed Air yetkilileri tarafından verilen el yıkama eğitiminin ardından, çocuklar parmak boyalarıyla ellerini boyayarak hazırlanan panoya ellerinin izlerini çıkarttılar. Elleri boyanan çocuklar, daha sonra öğrendiklerini uygulamak, günün anlam ve önemini vurgulamak için toplu halde ellerini yıkadı.
Sadece el yıkayarak, yılda  yaklaşık 2,3 milyon çocuğun hayatı kurtulabilir!
UNICEF’in tahminlerine göre ishal yüzünden her yıl 1,1 milyon, zatürreeye bağlantılı hastalıklar nedeniyle de 1,2 milyon çocuk hayatini kaybediyor. Ellerin sabunla yıkanması, hastalığı tek başına herhangi bir aşıya göre daha doğrudan ve ucuza önleyebilen biry öntem olarak öne çıkıyor

Sealed Air’in işbirimi Diversey, işte bu nedenle, ‘Tüm Dünyada Temiz Eller Projesi’ kapsamında hijyenin taşıdığı hayati önem üzerinde duruyor, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52