Antalyalı çocuklar obeziteyi öğrendi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuklara "Obezite ile Mücadele" konulu eğitim verdi.

Antalyalı çocuklar obeziteyi öğrendi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından ilköğretim dönemindeki çocuklara "Obezite ile Mücadele" konulu eğitim verildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam İl Kurulu'nun yaptığı toplantıda, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite içerikli sempozyumların "Obezite Okulu" çalışmaları adı altında devamının sağlanması kararı alınırken, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2014 yılı içerisinde tüm Antalya halkına yönelik "Obezite ile Mücadele" konulu bir eğitim programı hazırladı.

Eğitim programının ilk toplantısı ise 15 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilirken, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ikinci toplantıda ise ilköğretim dönemindeki çocuklara "Obezite ile Mücadele" konulu eğitim verildi.

AEAH'si Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Doğa Türkkahraman, çocuklara obezite ve tedavisi, AEAH'si Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Cem Koparan davranış değişikliği tedavisi, AEAH'si Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Ayşen Türk egzersiz tedavisi ve AEAH'si Diyetisyeni Emel Tosun da diyet konularında bilgiler verdi.

Toplantıya Antalya Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, AEAH'si Eğitim Koordinatörlüğü Birim Sorumlusu Uzman Dr. Güzin Aykal, Gençlik Ve Spor Bakanlığı Antalya Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ünlü, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mecdude Başakıncı, Ahmet Bileydi, Fatmagül Özpınar, Barbaros, Mobil ve Hüseyin Avni Çöllü İlköğretim okullarında öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 14:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52