Türk alabalığı Çin seddini aştı

İki ülke arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye'den 31 balıkçılık ürünleri işletmesi Çin'e ihracat yapabilecek.

Türk alabalığı Çin seddini aştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Sertifikasyon ve Akreditasyon İdaresi arasında, su ürünleri ihracatıyla ilgili görüşmelerin sonuç verdiği, Türkiye'den 31 balıkçılık ürünleri işletmesinin Çin'e ihracat yapabileceği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti Sertifikasyon ve Akreditasyon İdaresi tarafından balıkçılık ürünleri ihracatı yapmak üzere yetkilendirilen işletmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere 1-7 Aralık 2013 tarihleri arasında 4 kişilik heyetin Türkiye'yi ziyaret ettiği hatırlatıldı.

Bu çerçevede, bakanlıkça yürütülen çalışmalar sonucu 31 balıkçılık ürünleri işletmesine Çin'e ihracat izni verildiği, bu durumun Çin Halk Cumhuriyeti resmi internet sitesinde de yayımlandığı, bu gelişmenin Türkiye ile Çin arasındaki tarımsal ihracat potansiyeline katkıda bulunacağı kaydedildi.

Bakanlığın, Türkiye'den Çin'e kanatlı ve süt ürünleri ihracatının gerçekleştirilmesi amacıyla girişimlerde de bulunduğu, bu konularla ilgili Çin'den yeni bir heyetin gelmesinin beklendiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 17:11

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52