Veteriner gümrük idareleri belirlendi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, veteriner kontrollerine tabi hayvan ve ürünlerinin girişine yetkili gümrük idarelerini belirledi.

Veteriner gümrük idareleri belirlendi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı, veteriner kontrollerine tabi hayvan ve ürünleri, zirai karantina kontrolüne tabi orman ürünleri, diğer bitki ve bitkisel ürünlerin girişine yetkili gümrük idarelerini belirledi.

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'nın Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrolüne Tabi Belirli Ürünlerin Girişine Yetkili Gümrük İdareleri ile Resmi Kontrollerini Yapmaya Yetkili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ ile yetkili idarelerle ilgili 3. maddede değişikliğe gidildi. Buna göre veteriner kontrollerine tabi olan hayvan ve ürünlerin Türkiye Gümrük Bölgesi'ne girişi 34 gümrük idaresinde gerçekleştirilecek. Bu iller ve gümrük idareleri şöyle:
"Ağrı Gürbulak, Ankara Esenboğa, Antalya Antalya Gümrük, Antalya Havalimanı, Ardahan Türkgözü, Artvin Sarp, Balıkesir Bandırma, Edirne İpsala, Kapıkule, Gar, TIR, Hatay Cilvegözü, İskenderun, Iğdır Dilucu, İstanbul Ambarlı, Atatürk Havalimanı, Haydarpaşa Pendik, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes, Aliağa, Çeşme, İzmir Gümrük, Kocaeli Derince, Körfez, Mersin Mersin Gümrük, Mersin Serbest Bölge, Mersin Yolcu Salonu, Taşucu Gümrük, Muğla Milas Havalimanı Samsun Samsun Gümrük, Şırnak Habur, Tekirdağ ve Zonguldak Gümrük Müdürlüğü."

Veteriner kontrollerini yürütmeye yetkili Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı birimleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanacak.

Zirai karantina kontrolüne tabi orman ürünlerinin (eşya beraberinde gelen ahşap ambalaj malzemeleri hariç) Türkiye Gümrük Bölgesi'ne girişi 38 gümrük idarelerinden gerçekleştirilecek. Zirai karantina kontrolüne tabi tohum, fide, fidan ve çiçek soğanları gibi çoğaltım materyalinin Türkiye Gümrük Bölgesine girişi 32 gümrük idaresinden gerçekleştirilecek. Ancak, giriş gümrük idarelerinde resmi kontrolleri tamamlanamayan çoğaltım materyalinin bu yetkili gümrük idarelerine veya Ankara, Sakarya, Yalova ve İstanbul'daki diğer gümrük idarelerine transit edilerek resmi kontrolleri gerçekleştirilecek.

Zirai karantina kontrolüne tabi diğer bitki ve bitkisel ürünlerin Türkiye Gümrük Bölgesine girişi 51 gümrük idarelerinden gerçekleştirilecek. Ancak soğuk zincirle taşınan ve aracın açılması halinde soğuk zincirin bozulabileceği ürünlerin söz konusu gümrük idarelerinin bulunduğu illerdeki herhangi bir gümrük idaresine transiti yapılarak resmi kontrolleri gerçekleştirilebilecek.

Çayın serbest dolaşıma giriş işlemleri Rize Gümrük Müdürlüğü'nden gerçekleştirilecek. Ancak, Türkiye'ye ithal kaydıyla gelen 09.02 ve 09.03 tarife pozisyonundaki çayın, Türkiye Gümrük Bölgesine giriş yaptığı sınır kapılarından sadece Rize Gümrük Müdürlüğüne; Türkiye üzerinden transit geçirilecek 09.02 ve 09.03 tarife pozisyonundaki çayın, Türkiye Gümrük Bölgesine giriş yaptığı sınır kapılarından sadece çıkış yapacağı sınır kapısına (serbest bölgeler dâhil) transitine izin verilecek. Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 17:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52