Yenilikçi şeflerle lezzetli söyleşi

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında yenilikçi şefleri ağırladı.

Yenilikçi şeflerle lezzetli söyleşi

Türkiye’nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında yenilikçi şefler Ali Ronay, Maksut Aşkar, Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş’u ağırladı.

“Anadolu Mutfağına Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı söyleşi, 3 Nisan 2014 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide ünlü şefler öğrencilerin sorularını cevapladı.
Konuşmacılar, mutfak kültürümüzün hem yurt içinde hem de yurt dışında doğru tanınması için çalıştıklarını vurgularken, “Mutfağımız yeterince tanınmıyor, bu coğrafyanın mutfağı aslında çok daha zengin ve verimli” diyerek, lokal mutfağı öğrenmenin önemini vurguladı.

Lokal mutfağın reçetelerini şimdiki jenerasyonun araştırma yaparak koruması gerektiğinin altını çizen ünlü şefler, mutfaklarda Türk şeflerin çoğalmasıyla ülkemize ait mutfak kültürünün sağlamlaşacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 17:08

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52