Fırıncılar pazar tatiline hazırlanıyor

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, fırıncıların pazar günü tatil yapması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Fırıncılar pazar tatiline hazırlanıyor

Samsun’da faaliyet gösteren fırıncıların pazar günü kapalı olması için bir çalışma başlattıklarını söyleyen Yılmaz Yiğit, özellikle fırında çalışanların ailelerine zaman ayırması gerektiğini vurguladı. Yiğit, “Yıllardan beri bu yapılmadı. İnşallah burada federasyon kanalıyla, gerek mülk amirlerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla, ilçedeki fırıncı meslektaşlarımız ile beraber bunu faaliyete geçirmek için mücadele edeceğiz. Ama dediğim gibi toplumumuzun onayını alarak bunu faaliyete geçireceğiz. Bunun üzerinde çok duruyoruz. Gerek fırınlarımızın temizlik anlamında, personelin yetişmemesi anlamında, fırıncılık mesleğini bir nebze olsun popüler hale getirmek anlamında, personel yetiştirme anlamında yönetim kurulu üyelerimizle seçimden önce bunu konuşmuştuk. İnşallah bunu faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Samsun’un Türkiye'nin en ucuz ekmeğini satan illerden birisi olduğunu ifade eden Yiğit, “Son dönemlerde bakıldığı zaman gerek ham madde olsun gerek enerji anlamında olsun gerekse personel gideri olsun birçok girdilerimize yaklaşık olarak yüzde 20 ile 30 arasında bir zam geldiği halde fiyatı aynı tutmaya özen gösteriyoruz. Ama zaman için günün şartlarına göre bağlı bulunduğumuz ildeki yaşayan insanlarımızın ekonomik şartlarını düşünerek bir düzenleme yapabiliriz. Şu anda zamla ilgili bir düşüncemiz yok ama ilerleyen zaman dilimi içinde değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Fırında çalışan ustalar ise pazar günü fırınların kapanması girişimini desteklediklerini söylediler. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 17:16

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52