Bir bardak süt için 200 litre su harcanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Dünya Su Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlikte ilginç bilgiler paylaşıldı.

Bir bardak süt için 200 litre su harcanıyor!
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 'Dünya Su Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlikte çocuklara, her gıdanın su kullanılarak üretildiği belirtildi. Çocuklara gıdada israfın önlenmesiyle su tasarrufu sağlamanın mümkün olacağı anlatıldı.
Bir hayvanat bahçesi olmasının yanında düzenlediği eğitici faaliyetlerle eğitim merkezi gibi hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 'Dünya Su Günü' etkinlikleri kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.
NOSAB İlköğretim Okulu, Davut Dörtçelik İlköğretim Okulu ve İnönü İlköğretim Okulu'ndan gelen yaklaşım 350 öğrenciye gün boyu suyun önemi ve tasarrufu hakkında bilgiler verildi.
Öğrencilere suyun önemi hakkında bilgiler veren Veteriner Hekim Nalan Ertaş, Dünya Su Günü'nün bu yıl 'su ve gıda güvenliği' temasıyla kutlandığını kaydetti. 'Su yoksa gıda da yok' sloganının ön planda tutulduğunu dile getiren Ertaş, gıda üretiminde kullanılan su miktarlarından örnekler vererek, israfın su kaynaklarına verdiği zararları anlattı.

BİR BARDAK SÜT İÇİN 200 LİTRE SU
Yaklaşık 7 milyar olan dünya nüfusunun 2050'de 9 milyara ulaşacağının tahmin edildiğini anlatan Ertaş, bu nüfusun beslenmesi için de çok daha fazla besin gerekeceğini hatırlattı. Bu üretim için daha fazla suya ihtiyaç duyulacağını anlatarak, "Bir dilim ekmek üretimi için 40 litre, bir patatesin oluşumu için 70 litre, bir yumurta için 135 litre, bir kilo buğday için bin 500 litre su gerekiyor. Bir bardak sütün oluşması için 200 litre, bir hamburgerin ortaya çıkması için 2 bin 400 litre su harcanıyor." dedi.
Her yıl üretilen gıdanın yüzde 30'unun çöpe gittiğini anlatan Veteriner Hekim Ertaş, "Dünyada yüzde 50 besin tasarrufu yapılırsa, Türkiye'nin yıllık yağış miktarının 2,5 katı kadar yani 1350 kilometreküp su tasarrufu yapılmış olur. Su tasarrufu yapmak sadece boşa akan çeşmeyi kapamakla olmuyor. Gıda israfının önüne geçebilirsek, önemli miktarlarda su kaynağını da kurtarmış oluruz." şeklinde konuştu.
Zaman

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Süt Ürünleri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52