Akçaabat Köftesi’ne büyük talep var

Türkiye’nin yerel lezzetleri vitrine çıkmaya devam ediyor. Akçaabat’ın adeta ismiyle anılan köftesi de bu lezzetlerden sadece birisi…

Akçaabat Köftesi’ne büyük talep var
Meşhur "Akçaabat Köftesi"ne talep her geçen gün artıyor. Trabzon denince ilk akla gelenlerden biri de "Akçaabat köftesi". Geçtiğimiz yıllarda coğrafi işaret tescili alan köfteye, Trabzon dışından da büyük talep var. Trabzon'da, talebi karşılamak için kurulan köfte fabrikası, tam kapasite çalışıyor. 50 kişinin çalıştığı fabrikada, günde yaklaşık 1 ton köfte üretiliyor. Bu rakam, yaz mevsiminde 2 tona kadar çıkabiliyor. Tesis, Tarım Bakanlığı yetkililerince üç ayda bir denetleniyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Yerel Tatlar, Akçaabat Köftesi, Kıyma, Kırmızı Et

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52