Tohumcular KDV indirimi istiyor

Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, Ar-Ge teşviki ve KDV oranlarının düşürülmesiyle tohum yetiştiricilerinin desteklenmesini istedi.

Tohumcular KDV indirimi istiyor


Gıdavitrini - ​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Bakanlığın makam toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede tohumculuk sektörünün sorunları ele alındı. Bakan Çelik, kabulde, Tohumcular Birliğine bağlı yedi alt birliğin temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu üyelerini ayrı ayrı dinledi.

Tohumluk, süs bitkileri, fidan ve fide üretimlerinin niteliğini ve miktarını artıracak çalışmalar hususunda yakın temasta olacaklarını kaydeden Çelik, sorunların çözümünde birlikte hareket etmenin önemine işaret ederek, sektörü bir bütün olarak ele alacaklarını söyledi.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer de, Bakan Çelik'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek tohumculuk sektörünün son durumu hakkında bilgi sundu ve sektörün mevcut sorunlarının çözümü için destek talep etti.

Tohumculuk sektörünün 2006 yılında çıkan Tohumculuk Kanunu ile yeniden yapılandığını anlatan Gençer, sektörün özellikle yerli Ar-Ge'nin teşviki, KDV oranlarının ve döner sermaye ücretlerinin düşürülmesi ile tohum yetiştiricilerinin desteklenmesi konularında desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Gençer, toplantının sonunda Bakan Çelik'e "Tohumculuk Sektör Raporu" sundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 11:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52