Çıplak ayakla Tuz gölünü geziyorlar

Havaların ısınması ve suların çekilmeye başlamasıyla birlikte Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Çıplak ayakla Tuz gölünü geziyorlar

Konya, Ankara ve Aksaray illerinin ortasında yer alan, yüzde 32,9'luk tuzluluk oranıyla Lut Gölü'nden sonra dünyanın ikinci tuzlu gölü olma özelliği taşıyan ve Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan Tuz Gölü, ilgi odağı oldu. Tuz Gölü’nde adeta çıplak ayakla yürüme turizmi oluşurken, Tuz Gölü'ne gelen yerli yabancı turistler ayakkabılarını çıkartarak, çıplak ayakla gölde yürüyor.

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist, Tuz Gölü'nün muhteşem doğal manzarasını izlemek ve şifalı olduğuna inanılan tuzlu suda çıplak ayakla yürüyebilmek için Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan Tuz Gölü Tesisleri'nde mola veriyor. Turistler gölün ortasında hatıra fotoğrafı çektirirken, bazıları da gölün tedavi edici özelliklerinden yararlanmak için ayaklarını tuzlu suyla yıkıyor. Tuz Gölü'nde turistler akşam saatlerine kadar bekliyor ve güneşin batışını izledikten sonra ayrılıyor.

Turistler Tuz Gölü’ndeki tuzlu suyun faydalı olduğunu bildikleri için geldiklerini belirtirken, kimileri de ilk defa geldiklerini ve merak ettiklerini söyledi. Tuz Gölü’ne sürekli geldiklerini belirten bazı turistler ise Tuz Gölü’nde birçok hastalığa şifa bulduklarını belirterek, Tuz Gölü’nün adeta bir cennet olduğunu söylediler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52