Mesir macunu ticari marka oldu

Manisa Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından üretilen ve şehrin simgesi haline gelen macun, "Macun-i Mesir" adıyla ticari markaya kavuştu.

Mesir macunu ticari marka oldu

Manisa'dan 1959 yılından beri "mesir macunu" adı altında birçok ülkeye gönderilen şifalı macunun adı "Macun-i Mesir" olarak değiştirildi. Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından üretilen ve şehrin simgesi haline gelen macun, ticari markaya kavuştu.

Dernek Başkanı Ufuk Tanık, yaptığı açıklamada mesir macununun ilk defa bir ticari isme kavuştuğunu bildirdi. Bugüne kadar bir marka ismi olmadan satışa sunulduğunu belirten Tanık, üç ay boyunca bunun için çalıştıklarını söyledi. Sonuçta logosuyla birlikte "Macun-i Mesir" marka ismini ortaya çıkardıklarını söyledi. İsmin patentini almak için başvurduklarını da aktaran Tanık, "Ayrıca tasarım tescili için de müracaatımızı yaptık. Kimse ismimizi ve logomuzu taklit edemeyecek." dedi. Macun-i Mesir isminin yer aldığı ambalajların yapımına başlandığını da ifade ederek, önümüzdeki aylarda şifalı piyasaya sürüleceğini kaydetti.

Dernek olarak 2011 yılında ihracata Almanya ile başladıklarını belirten Ufuk Tanık, Rusya'dan sonra Avusturya'ya da mesir macunu göndermeye başlayacaklarını söyledi. Geçen yıl Almanya'ya 6 ton, Rusya'ya 1,5 ton gönderdiklerini, önümüzdeki ay Avusturya'ya da 1 ton göndermeye başlayacaklarını kaydetti. Almanya ve Rusya'ya göndermeye devam ettiklerini söyleyen Tanık, "İhracat yelpazemizi her geçen yıl genişletiyoruz. Ayrıca şu anda Arap ülkelerinden de talep var, görüşmelerimiz sürüyor." şeklinde konuştu. Tanık, geçen yıl 100 ton mesir macunu ürettiklerini, bu yıl hedeflerinin 150 ton olduğunu sözlerine ekledi.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52