Gıda güvenliği ve tarım işbirliğini konuştular

7.Türk-Arap Ekonomi Forumu kapsamındaki “Türkiye ve Arap Ülkeleri Arasında Gıda Güvenliği ve Tarımsal İşbirliği” konulu panelde neler konuşuldu?

Gıda güvenliği ve tarım işbirliğini konuştular
Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, 29-30 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen 7.Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF) kapsamındaki  “Türkiye ve Arap Ülkeleri arasında Gıda Güvenliği ve Tarımsal İşbirliği ” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Forum, Türkiye ve Arap ülkelerinden 8 Hükümet Başkanı, 62 Hükümet üyesini, 378 kurum ve kuruluş ve yaklaşık 3,900 Türk ve Arap katılımcıyı bir araya getirdi. Forum kapsamındaki  “Türkiye’de Yatırım Yapmak” adlı panele katılan Müsteşar Mirmahmutoğulları, Türkiye’de tarım sektörü ve gıda güvenliği alanında kaydedilen gelişmeleri anlattı. Müsteşar Mirmahmutoğulları, uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yaparak, doğal kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını hedefleyen uzun vadeli politikalar geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Avrupa Birliği ile müzakerelerin sürdüğü “Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı” başlıklarına değinerek, bu kapsamda 100 civarında hukuki düzenleme yayımlandığını ve gıda işletmelerinde modernizasyon çalışmalarına devam edildiğini dile getirdi. Türkiye’de tarım sektöründe önemli adımlar atıldığını belirten Müsteşar Mirmahmutoğulları, kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla bir Eylem Planı ve Tarım Vizyonu hazırlandığını ve Türkiye’de tarımsal sürdürülebilirlik için gerekli stratejilerin tanımlandığını belirtti.
Ayrıca Müsteşar Mirmahmutoğulları, Türkiye ve Arap ülkeleri arasında gıda güvenliği ve tarımsal sanayi konularında Türkiye’nin avantajları, biyoçeşitlilik, agroekolojik bölge zenginliği, dünyadaki 8 gen merkezinden 3’ünün kesiştiği agrostratejik konumu hakkında detaylı bilgiler sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52