Ambalajda gram oyununa dikkat!

Bankalardan sonra şimdi de perakendeciler yoldan çıktı. En büyük oyun ise ambalajlı ürünlerde oynanıyor.

Ambalajda gram oyununa dikkat!

Ürünün gramajını düşürürken fiyatını aynı oranda indirmeyen birçok market, tüketiciyi mağdur ediyor.

Bankaların ücret ve komisyonlarda tüketiciyi mağdur eden uygulamalarının bir benzeri de market raflarında yaşanıyor. Ürünlerin gramajını düşürmeye başlayan marketlerin, fiyatını ise aynı oranda aşağı çekmediği belirtildi.

PRIVATE LABEL'A DİKKAT
Gramaj oyunu yapılan ürünlerin başında yoğurt, taze kaşar peyniri, küp şeker, çikolatalı gofret, salça ve konserve geliyor. 1 kilogramlık (kg) toz şeker 750 grama düşürülürken, yarım kg'lık taze kaşar peyniri 400'e, 2.5 kg'lık yoğurt 2 kilo 250'ye, çikolatalı gofret ise 38'den 32 grama indirildi.

Bir perakende danışmanına göre bu uygulama özellikle indirim marketleriyle başladı. Tüketicinin durumu fark etmemesi üzerine de birçok zincire yayıldı. Perakende danışmanı Nurullah Öztürk, bazı marketlerin özellikle private label markalı ürünlerde ucuzluk imajı sağlamak için gramaj değişikliği yaptığını söyledi. Eskiden kilosu 1 lira olan ürünün şu an 900 gramının 1 lira olduğunu belirten Öztürk, "Tüketicinin bu konuda dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu. İsmini açıklamak istemeyen bir tedarikçi, firmaların ürünlerine zam yapmamak için gramajı düşürdüğünü söyledi.
sabah.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52