Pazar yerlerinde virüs tedbirleri arttı

İçişleri Bakanlığı, pazar yerlerinde alınacak tedbirlerle ilgili valiliklere yeni yazı gönderdi. Buna göre, giriş çıkışlar aynı yerden yapılmayacak

Pazar yerlerinde virüs tedbirleri arttı
İçişleri Bakanlığınca, daha önce pazar yerlerinin düzenlenmesine yönelik genelgeye ek bir genelge daha valiliklere gönderildi. Pazarın toplanacağı gün pazar yerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç gereçle kapatılacak.

Pazar yerine giriş ve çıkışlar mümkünse aynı yerden yapılmayacak. Aynı yerden yapılması zorunlu ise aynı noktada vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için ayrı koridorlar oluşturulacak.

Esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacak

Pazar yerlerinde sergi, tezgah veya tahtalar, araları en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilecek. Pazar alanına içerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacak.

İçeride sürekli aynı sayıda vatandaşın bulunması sağlanacak. Bu amaçla pazar giriş noktaları oluşturulacak, bu noktalarda bekleyecek vatandaşların beklemesi için bir koridor oluşturulacak ve koridorda bekleyenler arasında en az 2 metre mesafe bırakılacak.

Pazarlarda akşam üstü yoğunluk oluşmasının engellenmesi için de vatandaşların akşam saatlerini beklemeden alışverişlerini yapmaları sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 15:28

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52