Tarımsal ithalatta GDO iddiası

Türkiye'nin ithal ettiği ürünlerin çoğunda GDO bulunduğu, ithal ürünlerin ucuz olması sebebiyle de haksız rekabet oluştuğu iddia edildi.

Tarımsal ithalatta GDO iddiası

Türkiye tarımının önemli bir çok ürününde, üretimin yüzde 60'ını Trakya Bölgesi'nin tek başına karşıladığı açıklandı. Ziraat Mühendisi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, bazı ürünlerde üretimin yüzde 60'ının Trakya'da yapıldığını söyledi. 

Doç. Dr. Gaytancıoğlu, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde düzenlediği kahvaltılı toplantıda oda başkanları ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Katılımcılara Trakya tarımı hakkında bilgi veren Gaytancıoğlu, "Trakya Türkiye’nin yüzde 3’lük bir bölümünü oluştursa da, üretim olarak baktığımızda bazı ürünlerde Türkiye’nin yüzde 60’lık üretimi Trakya’da yapılıyor. Trakya Bölgesinde her dört kişiden biri çiftçidir. Trakya’daki yüzde 60’lık ayçiçeği üretiminin yüzde 10 potansiyeli Uzunköprü’de üretilmektedir. Sadece Uzunköprü olarak Türkiye’deki çeltik fabrikalarının yarı kapasitesine sahibiz" dedi.
Trakya Bölgesinde önemli oranda artan kanser vakalarının nedeninin plansız sanayileşme olduğuna dikkat çeken Gaytancıoğlu, "Türkiye Cumhuriyetinde bir tane GDO’lu ürün bulamazsınız ama ithal ettiğimiz ürünlerin çoğunda GDO bulunmaktadır. İthal ettiğimiz ürünler ucuz olduğu için rekabet edemiyoruz" ifadelerini kaydetti.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 13:58

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52