Et alırken bunlara dikkat edin!

Gıda güvenliği tartışmasının devam ettiği Türkiye'de uzmanlar, sağlıklı et tüketimi için kesim raporlu ürünlerin tercih edilmesini öneriyor.

Et alırken bunlara dikkat edin!
Gıda güvenliği ve izlenebilir gıda üretiminin istikrarlı bir yapıya kavuşturulması hem üreticiyi, hem tüketiciyi, hem de ülke ekonomisini yakından ilgilendiriyor. Bu doğrultuda et üreticileri sağlıklı et tüketimi için kesim raporu olan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Aydın Kasaplar Çarşısı esnaflarından Kıroğlan Kasap İşletmecisi Mehmet Kıroğlan, tüketicilere sağlıklı bir et alırken dikkat edilmesi gereken incelikleri anlattı. Sofralara konulan etin güvenilir olduğundan emin olmak için yetkinlik belgesi olan işletmelerden alınması gerektiğini vurgulayan Kıroğlan, “Etinizi yetiştirilmesinden size ulaşmasına kadar geçen tüm süreçleri izlenebilir, kesim raporu olan ürünleri tercih edin. Sağlıklı et tüketmek isteyenlerin mutlaka etin nereden geldiği, hangi koşullarda saklandığı ve nasıl satışa sunulduğu gibi konularda bilgi sahibi olması gerekir. Bunun için de et alışverişlerinin güvenilir, yetkinlik belgesi olan işletmelerden yapılması çok önemlidir” dedi.
İşletme olarak müşterilerine önem verdiklerini belirten Kıroğlan, “Müşteriye memnuniyetine en üst düzeyde önem veren işletmeyiz. Müşterilerimize sürekli taze ve doğal et sunmayı önemsiyoruz. Bu yüzden iş yerimizde Aydın’ın en uygun koşullarına sahip bölgelerin başında gelen Madran Yaylası’nda yetiştirdiğimiz kendi hayvanlarımızı tercih ediyoruz. İslami koşulları gözeterek AB standartlarına göre kesimi yapılan etlerimizi müşterimize sunuyoruz” dedi.

ET ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Sağlıklı et tüketmek isteyenlerin doğru seçimler yapabilmesi için Kıroğlan, tüketicilere şu yararlı tüyoları verdi:
“Öncelikli olarak et almadan önce yetkinlik belgesi olan işletmeler seçilmelidir. Ayrıca usulüne uygun kesim yapıldığına dair belgenin olduğuna dikkat edilmeli ve ona göre alışveriş yapılmalıdır. Et en az 24 saat bekletildikten sonra tüketilmelidir. Etin rengi pembe ile kırmızı arasında olmalıdır. Et hava ile temas etikten sonra biraz kararır fakat bu kırmızı rengi bastırmamalıdır. Çok koyu olan etler alınmamalıdır. Et kıyma olarak tüketilecekse kıyma işlemini gözünüzün önünde yaptırın. Seçtiğiniz etin kıyma makinasında işlemden geçtiğine emin olun.”
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 10:39

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52